Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
I dalje su jedini u županiji s prostorom za poticanje senzorne integracije djece

U Sobi čuda sad je 77 djece

Senzorna soba
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Djeca jednom tjedno dolaze na terapiju za poticanje senzorne integracije koja traje 60 minuta. U Sobi čuda djeluje i kabinet radne terapije gdje trenutačno dolazi 37 djece

Udruga osoba s invalidnošću SMŽ-a proslavila je 2. prosinca drugi rođendan Sobe čuda u Sisku. Riječ je o prvoj, i za sada jedinoj, sobi takve vrste na području županije namijenjenoj poticanju senzorne integracije djece s teškoćama u razvoju.

Ivo Žinić Usvojen županijski proračun za 2019. “težak” 893,3 milijuna kuna Za zdravstvo i obrazovanje daju gotovo 720 milijuna kuna

– Naš je projekt prepoznat i održiv ne samo u Sisačko-moslavačkoj županiji nego i izvan granica regije pa i države. Nažalost, imamo sve više upisane djece i trenutačno koristimo maksimum što se tiče kapaciteta, broja djece s kojom može raditi jedan terapeut, ali i kapaciteta ovoga prostora koji je udruzi na korištenje dao Grad Sisak – rekla je izvršna direktorica Udruge osoba s invalidnošću SMŽ-a Aleksandra Milković.

Trenutačno imaju 77 djece s teškoćama u razvoju koji jednom tjedno dolaze na terapiju za poticanje senzorne integracije koja traje 60 minuta. U Sobi čuda djeluje i kabinet radne terapije gdje trenutačno dolazi 37 djece.

smanjena je i cijena korištenja u druge svrhe Mjesni domovi besplatni za krstitke i rođendane

– Ovaj prostor, nažalost, ne omogućava širenje, ali ćemo vjerojatno negdje sredinom iduće godine razmišljati o uvođenju dvosmjenskog rada s obzirom na to da 1. siječnja, i svakim novim upisom, djeca idu na listu čekanja – kazala je Milković.

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak pohvalio je rad Udruge i brojne projekte koje provode istaknuvši da će potpora Županije u njihovu radu i dalje biti nastavljena. 

MAKERbuino MAKERbuino Županija školama nabavila sto konzola