Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Projekt “Uključi se” na pola puta

Posao za 15 žena i briga za 70 korisnika

Zaželi Ivanec
Foto: Grad Ivanec
Dio žena iz projekta će se educirati za deficitarna zanimanja te će im se na taj način pružiti dodatna znanja

Nakon što je Grad Čazma 17. kolovoza 2017. prijavio projekt "Uključi se" na natječaj Ministarstva rada i mirovinskog sustava u okviru programa – ZAŽELI – Programa zapošljavanja žena, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, ovih su dana izvijestili javnost o tijeku projekta.

sisačko-moslavačka županija Potpisani ugovori s 12 asistenata za osobe s invaliditetom

Nositelj projekta je Grad Čazma, u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Čazma, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Bjelovar i Hrvatskim Crvenim križem – Gradsko društvo Čazma. Izradila ga je Razvojna agencija Čazma. Gradu Čazmi je za ovaj projekt dodijeljeno 2,5 milijuna kuna. U svibnju prošle godine, zaposleno je 15 žena koje će se dvije godine brinuti o 70-ak starijih i nemoćnih osoba. Dio žena iz projekta će se educirati za deficitarna zanimanja te će im se na taj način pružiti dodatna znanja, povećati kompetentnost i konkurentnost na tržištu rada.

udruga za pomoć ovisnicima Vida Prikupljaju se pripovijesti žena o ‘poludjelim strastima’

– U ovih godinu dana omogućili smo posao za petnaest žena i ono što je možda još važnije da je ovim programom obuhvaćeno više od sedamdeset korisnika. Na obostrano zadovoljstvo korisnika i onih koji rade, vjerujem da je misija odrađena. Do mene dolaze samo pozitivne reakcije i ovo je samo jedan u nizu projekata koji u Čazmi provodimo – rekao je gradonačelnik i dodao kako je program „Uključi se!“ samo nadopunio program „Pomoć u kući“ koji Grad Čazma provodi otprije te najavio da će i nakon završetka programa „Uključi se!“ u gradu ostati briga za građane treće životne dobi, rekao je gradonačelnik.

Energetska obnova Obnovljena bolnica podići će standard za osoblje, ali i pacijente