Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Unapređivanje suradnje između Španjolske i Rijeke na području razvoja luke

Posjet španjolskog veleposlanika u Rijeci

Foto: Primorsko-goranska županija
Poželjevši veleposlaniku dobrodošlicu u Rijeku, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je kako je luka izuzetno važna za Rijeku, budući da naš grad svoj razvoj vezuje upravo uz luku te dodao kako očekuje daljnji razvoj Rijeke u tom smjeru.

Predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije održali su prijam za španjolskog veleposlanika u Hrvatskoj, Nj.E. Alonsa Dezcallara de Mazarreda, koji je došao u prvi službeni posjet Rijeci i PGŽ-u.

Goranski medun dobio potvrdu kvalitete PROIZVODE GA SIVE PEČELE Goranski medun dobio potvrdu kvalitete - oznaku nacionalne izvornosti

Ovom susretu prethodio je posjet Luci Rijeka, gdje je bio u pratnji španjolske delegacije poduzetnika. Španjolski gospodarstvenici u Rijeci borave u sklopu Hrvatsko-španjolskog gospodarskog foruma posvećenog razmjeni iskustva u razvoju prometnog sektora, te su se u tom smislu u Rijeci bolje upoznali s tvrtkama iz Rijeke i okolice koje djeluju na području prijevoza, infrastrukture i sl.

Stoga je na susretu bilo u prvom redu riječi o želji za unapređivanje suradnje između Španjolske i Rijeke na području razvoja luke, infrastrukture, intermodalnog prometa, a onda i gospodarstva. Tom prilikom veleposlanik je spomenuo i mogućnost uspostavljanja suradnje luka Rijeka i Valencija, naglasivši važnost riječke luke kao glavnog mjesto ulaza u hrvatski gospodarski prostor.

Riječki korzo RIJEKA Obilježen Međunarodni dan starijih osoba i Svjetski dan srca

Poželjevši veleposlaniku dobrodošlicu u Rijeku, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je kako je luka izuzetno važna za Rijeku, budući da naš grad svoj razvoj vezuje upravo uz luku te dodao kako očekuje daljnji razvoj Rijeke u tom smjeru.

Gradonačelnik je istaknuo kako Hrvatsku i Rijeku u posljednje vrijeme posjećuje sve veći broj španjolskih turista te zamolio veleposlanika za pomoć prilikom uspostavljanja izravne avio-linije između Rijeke i nekog od španjolskih gradova, poput Barcelone.

Obljetnica programa „Tete i barbe pričalice“ Oni već 10 godina djeci uljepšavaju boravak u bolnici

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić istaknuo je kako bi izravna avio-linija bila važna ne samo s turističkog aspekta, nego i za unapređenje drugih oblika suradnje. Kao jedan od oblika suradnje predložio povezivanje obrazovnih ustanova koje u segmentu ugostiteljstva i turizma djeluju na području županije i u Španjolskoj, a sve u cilju unapređivanja kvalitete turističke usluge.