Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Kod igrališta u Karlovcu

Postavljena klupa za dojenje i previjanje beba

1/2
Foto: Snježana Bičak
Vrijednost projekta je oko 10.000 kuna

Karlovac na Vunskom polju, uz iznimno popularno dječje nigralište, ima i klupu za dojenje i previjanje beba u javnosti. Time je postao treći grad u Hrvatskoj koji majkama omogućava da doje dijete na otvorenom. Klupa je postavljena zahvaljujući suradnji Doma zdravlja i Patronažne službe s majkama i trudnicama, a donaciju je osigurala Mam Apollo uz potporu Grada Karlovca i Županije. Vrijednost projekta je oko 10.000 kuna.

Osječki Dom zdravlja otvorio novu ordinaciju fizikalne medicine i rehabilitacije Lista čekanja smanjit će se za trećinu, a na fizikalni pregled sada će moći i djeca i dojenčad

- Želimo da okolina dojenje prihvati kao nešto najnormalnije, a ne nešto ćega bi se majke trebale sramiti, jer to je doista najzdraviji način prehrane djeteta. Nadamo se da će ovakvih klupa u Karlovcu biti još, da je ova tek prva u nizu - kazala je Anamarija Trpčić, voditeljica Patronažne službe Doma zdravlja. Tatjana Šterk Tudić, ravnateljica Doma zdravlja zahvalila je svima koji su pomogli da se projekt realizira.