Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Projekt vrijedan 16 milijuna kuna, radovi kreću odmah

Potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji luke Trpanj

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Ugovor su potpisali ravnatelj Lučke uprave DNŽ-a Antun Banovac te u ime izvođača radova član uprave Antonio Deranja. Potpisivanju su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo te načelnik Općine Trpanj Jakša Franković

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji luke otvorene za javni promet u Trpnju između investitora, Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije i izvođača radova, tvrtke Texo Molior d.o.o iz Cavtata potpisali su ravnatelj Lučke uprave DNŽ-a Antun Banovac te u ime izvođača radova član uprave Antonio Deranja. Potpisivanju su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo te načelnik Općine Trpanj Jakša Franković.

Predstavljene nove smjernice Dobroslavić: Smjernice daju odgovore na to kako revitalizirati deltu Neretve

Radovi u dvije faze

Cebalo je istaknuo da je vrijednost ugovora gotovo 16 milijuna kuna.

– Projekt će se realizirati u dvije faze. Prva je vrijedna 6 milijuna kuna, radovi će trajati do lipnja 2020. godine kada će se prekinuti zbog turističke sezone i nastaviti u listopadu. To je druga faza vrijedna oko 10 milijuna kuna i očekujemo da cjelokupni projekt bude gotov do početka turističke sezone 2021. godine – rekao je zamjenik Cebalo.

Sredstva su najvećim dijelom osigurali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Dubrovačko-neretvanska županija, Lučka uprava DNŽ-a i Općina Trpanj.

sezona ne prestaje Od početka godine dolasci u porastu 10 posto, i listopad turistički izvrstan

– Ovo je jedan od osam velikih lučkih infrastrukturnih projekata koje priprema Dubrovačko-neretvanske županija. Sa zadovoljstvom možemo istaknuti da je s današnjim danom za četiri od osam projekata osigurano financiranje. U sljedećim danima očekuje nas raspisivanje natječaja za izvođača radova za tri projekta, a do kraja godine očekujemo ishođenje građevinskih dozvola za projekt Nove luke Korčula i rekonstrukciju rive Ubli na Lastovu – najavio je Cebalo.

Načelnik Franković rekao je da je ovo nastavak projekta započetog 2010. godine.

Postavit će i 10-tonsku dizalicu

– Ovo je dobar dan za općinu Trpanj. Ulaskom Hrvatske u EU trebalo je realizirati poboljšanje prometa preko trajektne luke Trpanj i to se realiziralo proširenjem trajektne rampe i uvođenjem većeg trajekta. Zahvaljujemo se i Ministarstvu, Županiji i Lučkoj upravi koji su razumjeli da problem u Trpnju nije riješen do kraja 2010. godine jer je prihvat putnika i dalje problematičan. U sklopu ovog projekta bit će i postavljanje 10-tonske dizalice za istezanje većih plovila i samog istezališta za manja plovila. To će biti jedina takva dizalica na Pelješcu – rekao je Franković.

U Bruxellesu održana Konferencija “Kohezija i vrijednosti; uloga regionalnih i lokalnih vlasti” Dobroslavić: Više novca drugima, ali ne na račun kohezijske poljoprivredne politike

Ravnatelj županijske Lučke uprave Antun Banovac istaknuo je da je riječ o 175 metara rive na istočnoj strani.

– U sklopu projekta vodili smo računa i o komunalnim vezovima i potrebama stanovništva. Projektom ćemo dobiti šest metara kolničke trake. Idemo 4,5 metara u more, dobit ćemo kružni tok i parkiralište – rekao je Banovac.

Član uprave Texo Moliora Antonio Deranja je istaknuo da se odmah kreće u radove koje će, uvjeren je, njegova tvrtka završiti u zadanom roku.

Promotivni film županijskog TZ-a donio hrpu nagrada sa ZTF-a Dubrovnik rivijeri tri nagrade, među njima i Grand prix