Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Otvorenje sve bliže

Potpisan ugovor o uređenju okoliša škole

Foto: Međimurska županija
Naši učenici pohađaju školu smještenu u dvorcu Feštetić koji nije primjeren, kaže Višnja Ivačić

Međimurski župan Matija Posavec potpisao je s tvrtkom Tegra iz Čakovca ugovor o izvođenju radova na vanjskom uređenju nove škole u Pribislavcu.

Jedinstveni u Hrvatskoj s projektom "Najbolje 'z Međimurja" Kupcima nude domaće namirnice bez posrednika i niže cijene

– Naši učenici pohađaju školu smještenu u dvorcu Feštetić koji nije primjeren odgojno-obrazovnom radu te s obzirom na to da mještani Pribislavca već 20 godina vape za gradnjom nove škole, veseli nas što se realizacija tog kapitalnog projekta bliži kraju – rekla je načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić koja je sa svojim zamjenikom Krunoslavom Kamenićem prisustvovala potpisivanju ugovora u prostorijama Županije. Vrijednost radova je 2,200.153 kune s PDV-om, a ugovoreni radovi obuhvaćaju pripremne i zemljane radove, kolničku konstrukciju, odvodnju, prometnu signalizaciju te završne radove na vanjskom uređenju, pojasnio je predsjednik uprave tvrtke Tegra Ivan Kolarić i dodao da će se, uz ostalo, sagraditi i prometnica s parkiralištem kako bi korisnici škole i dvorane imali adekvatan pristup. Predviđeni završetak vanjskog uređenja je kraj rujna.

Stranci hvale raznovrsnost Najveća nam je prednost bogat riblji fond

– Ugovor o vanjskom uređenju vrijedan nešto više od dva milijuna kuna osigurava daljnji korak u dovršetku gradnje škole za koju očekujemo da će biti završena tijekom jeseni. Glavnina posla je odrađena, a za preostale radove nedostaje nam oko šest milijuna kuna – naglasio je župan Posavec. Usporedno s vanjskim radovima kreće i unutarnje uređenje kako bi nova škola što prije bila spremna za prihvat učenika. Nova zgrada Osnovne škole Vladimira Nazora u Pribislavcu jedan je od prioritetnih projekata Međimurske županije u području obrazovanja.

Gospodarenje otpadom Međimurci najučinkovitiji u selektiranju otpada – u 'top deset' gradova i općina devet međimurskih