Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Suradnja Županijske uprave za ceste SMŽ-a i Petrinje

Potpisan ugovor za sanaciju Ulice Gromova u Petrinji

storyeditor/2024-05-10/smz_b_slager_ceste_petrinja_foto_smz.jpeg
Foto: SMŽ ZAVRŠETAK radova na sanaciji ove dionice očekuje se do kraja godine

Potpisan je Ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja Ulice Gromova u Petrinji, jednoj od žila kucavica grada.

Ugovor su potpisali gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina i direktor Privrede Petrinja Željko Softić.

– Kao Petrinjac, svakodnevno prometujem Ulicom Gromova i mogu reći da je to trenutačno jedna od lošijih ulica u gradu Petrinji. Moje zadovoljstvo je još veće što ćemo, prema najavi ravnatelja Šapine, već ove godine imati rekonstruiranu Ulicu Gromova. Sanirali smo Ulicu Otona Kučere u dužini 1,7 km koja je postala jedna od najljepših ulica u gradu, a siguran sam da ćemo na toj razini imati i Ulicu Gromova – izjavio je zamjenik župana Mihael Jurić.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes rekla je da se radi o dionici koju koriste ne samo građani Petrinje već je u velikom dijelu ona tranzitna prometnica i zaista je krajnja nužda da se ona sanira. Kreće uskoro postupak javne nabave, a završetak radova očekuje se do kraja godine.

Rekonstrukciju prometnice u dužini od 2,9 km zajedno financiraju Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste SMŽ-a i Privreda Petrinja. Procijenjena vrijednost radova je 2,594.571,25 eura s PDV-om. Dio troškova realizira se kroz projekt Aglomeracije čiji je investitor Privreda Petrinja u iznosu 1,000.725,00 eura s PDV-om, a preostali dio u jednakim omjerima osigurali su Županijska uprava za ceste SMŽ-a i Grad Petrinja. 

storyeditor/2024-05-10/BJELOVAR_A_KVARGL_FO.jpg Bjelovarski kvargl radi se isključivo rukama Sirar Dejan Maciček dobio certifikat za proizvodnju bjelovarskog kvargla storyeditor/2024-05-13/Josipa_Milakovic__Petra_Skrobot.jpg Svečano otvorenje u Molvicama U novoizgrađeni moderni vrtić upisano je više od 50 mališana storyeditor/2024-05-10/Zazeli_1.jpg U Donjim Andrijevcima održana uvodna konferencija projekta "Zaželi jedinstvo" Nezaposlene žene dobile siguran posao, stariji i nemoćni pomoć u kući