Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Potpisani ugovori s četiri udruge o dodjeli potpora

Foto: GAREŠNICA
Udrugama grada Garešnice dodijeljeno je ukupno oko dva milijuna kuna potpora, a gradonačelnik Bilandžija kaže da su one ukras Garešnice

U Maloj sali Hrvatskoga doma u Garešnici ovih dana potpisivali su se ugovori s udrugama, njih četiri. Prve na redu bile su humanitarne udruge i udruge civilnog društva, zatim udruge kulturno-umjetničkog amaterizma, braniteljske, dok će u 10 sati na potpisivanju nazočiti udruge građana. Ukupan iznos potpora je približno dva milijuna kuna.

Potpisani ugovori o bespovratnim potporama za obrte i poduzetnike Tri posto proračuna Županija izdvaja za poticaje u gospodarstvu

– Udruge su ukras grada Garešnice i one su te koje pokreću mjesta i promoviraju ih te im na tome valja zahvaliti – zaključio je gradonačelnik Josip Bilandžija. Također, u istoj su se sali darivali roditelji novorođene djece. Pozvano je sedam beba, tri djevojčice i četiri dječaka. Grad ih je dočekao s tisuću kuna dobrodošlice i s darom odjeće i opreme u vrijednosti 400 kuna.

– Kao Grad mi ćemo nastojati i dalje stvarati i ulagati u projekte koji će djeci podariti bolje uvjete za rast i razvoj – rekao je gradonačelnik Bilandžija.

UGOVORI ZA SUFINANCIRANJE POLJOPRIVREDE Poljoprivrednici poslali 56 zahtjeva, odobreno 39

Osim financiranja udruga i darivanja novorođenčadi, Grad Garešnica postavio je i nekoliko novih autobusnih kućica u blizini škola i domova, na županijskim cestama. Za to je iz proračuna izdvojeno 80 tisuća kuna, a prethodno je dobivena suglasnost Županijske uprave za ceste, kaže pročelnik Miroslav Gerstner. Nova kućica nalazi se pored Mjesnog doma u Kajgani te kod škola u Tomašici, Velikom Pašijanu i u Trnovitičkom Popovcu.

U planu je i postavljanje kućice na autobusnom stajalištu u Kaniškoj Ivi, dok je u Hrastovcu asfaltiran nogostup i ulaz u dom, a mijenja se i dotrajala javna rasvjeta te postavljaju solarne lampe.