Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
UGOVORI ZA SUFINANCIRANJE POLJOPRIVREDE

Poljoprivrednici poslali 56 zahtjeva, odobreno 39

Foto: Grad Vukovar
Najveći iznos koji je jedan korisnik mogao ostvariti je 50.000 kuna

Čelnici Vukovara uručili su ugovore poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na bespovratne potpore putem Programa bespovratnih potpora u poljoprivredi na području grada Vukovara za 2021. godinu.

Velika ulaganja u kvalitetu obrazovanja u vukovarskim osnovnim školama Grad u dvije godine investirao pet milijuna kuna u škole i mjere pomoći roditeljima

– Ova mjera izuzetno je dobar pokazatelj razvoja vukovarskog gospodarstva. Od 2015. godine, kada smo krenuli s ovom mjerom, na raspolaganju je bilo 500.000 kuna, a iskorišteno je bilo tek 10% sredstava. Danas, rekordni iznos od milijun kuna iskorišten je potpuno i u vrlo brzom roku, što je najbolji pokazatelj kvalitetne suradnje Grada Vukovara s gospodarstvenicima našega područja, ali i naše posvećenosti koja je usmjerena razvoju gospodarstvu, poduzetnika i poljoprivrednika – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Dodao je kako su poljoprivrednici kroz osiguranih milijun kuna mogli sufinancirati široki raspon aktivnosti u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji kao i preradi poljoprivrednih proizvoda.

UKUPNA VRIJEDNOST 2,1 MILIJUN KUNA Stižu nove COVID potpore

Javni poziv zatvoren je zbog utroška proračunskih sredstava, a od 56 zaprimljenih zahtjeva, odobreno je njih 39. Najveći iznos koji je jedan korisnik mogao ostvariti je 50.000 kuna. Javni poziv sadržavao je 11 mjera kojima se sufinanciralo 50% prihvatljivih troškova nabave mehanizacije, plastenika, staklenika, sustava za navodnjavanje, osiguranja stoke i objekata za stoku, nabavu voćnih sadnica, ulaganja u pčelarstvo, analizu tla, edukaciju poljoprivrednika, troškove izrade dokumentacije za apliciranje na natječaje, nabavu stoke i peradi, troškove prerade poljoprivrednih proizvoda, marketinških aktivnosti i slično.