Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Županija nastavlja kvalitetnu suradnju s lovcima

Potpisani ugovori s lovačkim društvima o financiranju razvoja i unapređenju lovstva

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
U Otoku su potpisani ugovori vrijedni 60.000 kuna, a u Drenovcima je vrijednost potpisanih ugovora 50.000 kuna

Niz godina Vukovarsko-srijemska županija na razne načine pomaže lovačka društva koja djeluju na području županije. Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić održao je u Otoku radni sastanak na kojem je potpisano sedam ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva, vrijednih gotovo 60 tisuća kuna.

VRIJEDAN 320.000 KUNA Virovitica dobiva "Pumptrack poligon"

Provedba javnog poziva

Ugovori su potpisani s lovačkim društvima „Jelen“ Otok, „Jelen“ Komletinci, „Jelen“ Cerna, „Jastreb“ Babina Greda, „Vjerovi“ Bošnjaci, „Sokol“ Štitar i „Gaj“ Županja. Tom prilikom Galić je upozorio koliko su lovačka društva i lovci važni za svakodnevni život, ali i istaknuo da su lovci uvijek tu kada zatreba njihova pomoć.

Podsjetio je i kako je županija uvijek pomagala tim društvima te da je siguran kako će tako biti i ubuduće. Domaćin radnog sastanak bio je predsjednik Lovačkog društva „Jelen“ iz Otoka Ivan Žagar, koji je tom prilikom zahvalio županiji i županu Galiću što pomažu lovačkim društvima i to ne samo sredstvima koja su dobili ovim Ugovorom nego na svakoj pomoći koju su dobili unazad 10 godina. Zahvalama županiji na raznim vrstama potpora priključio se i gradonačelnik Otoka Josip Šarić koji je rekao da su lovci od velikog značaja za novootvoreni Biološko-edukacijski centar Virovi.

GEO INFO CENTAR U Voćinu će se "putovati" kroz prošlost

Zamjenik županijskog pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu Krunoslav Buhač podsjetio je kako su Ugovori potpisani u sklopu provedenog Javnog poziva i to za aktivnosti koje su provedene u prošloj lovnoj 2020./21. i za one aktivnosti koje se planiraju u 2021./2022. godini.

Program nadziranja kuge

Na sastanku se lovačke udruge upoznalo s Programom nadziranja klasične svinjske (KSK) i afričke svinjske kuge (ASK) u lovnoj 2021./2022. godini koji moraju provoditi. S obzirom na lovišta koja se nalaze na granici, aktivni provoditelji programa su „Jastreb“ Babina Greda, „Sokol“ Štitar i „Gaj“ Županja, dok su pasivni provoditelji „Jelen“ Otok, „Jelen“ Komletinci, „Jelen“ Cerna i „Vjerovi“ Bošnjaci. Jedan u nizu radnih sastanaka s predstavnicima lovačkih društava održan je i u Drenovcima, na kojem su također potpisani i uručeni ugovori o financiranju razvoja i unapređenja lovstva, čija sredstva su dodijeljena temeljem provedenog javnog poziva.

POTPISAN UGOVOR I u Orahovici smjer fizioterapije

Ugovori ukupne vrijednosti gotovo 50 tisuća kuna potpisani su i uručeni predstavnicima lovačkih društava Fazan Posavski Podgajci, Ris Gunja, Jelen Rajevo Selo, Kuna Drenovci, Srnjak Vrbanja i Vepar Strošinci. Program nadziranja klasične svinjske (KSK) i afričke svinjske kuge (ASK) u lovnoj 2021./2022. godini predstavljen je aktivnim provoditeljima programa, a to su “Ris” Gunja, “Vepar” Strošinci, “Jelen” Rajevo Selo i “Fazan” Posavski Podgajci, kao i pasivnim “Kuna” Drenovci i “Srnjak” Vrbanja.