Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
STIPENDIJE OD 300 I 600 KUNA

Potpisano 15 ugovora za gradske stipendije u Garešnici

Foto: Grad Garešnica
Ugovori su potpisani u dvorani Hrvatskog doma, a među stipendistima je sedam srednjoškolaca i osam studenata

Novi stipendisti Grada Garešnice u dvorani Hrvatskog doma potpisali su ugovore s gradonačelnikom Josipom Bilandžijom. Njih 15 zadovoljilo je kriterije postavljene kao uvjet za ostvarivanje prava na školske stipendije, sedam srednjoškolaca i osam studenata.

Savjet mladih grada Čazme Objavljen poziv za kandidaturu za nove članove

Grad pomaže učenicima i studentima, a njihova je jedina obveza da redovito upisuju školske godine. Visina učeničke stipendije je 300 kuna mjesečno, studentske 600 kuna, a isplaćuju se deset mjeseci u školskoj, odnosno akademskoj godini.

– Grad Garešnica prati i financijski pomaže djecu od njihova rođenja do završetka školovanja. To ostvarujemo nizom mjera, od jednokratnih naknada za novorođeno dijete, sufinanciranja troškova vrtića, kupnje obrazovnog materijala za osmoškolce, plaćanja troškova prijevoza učenika pa sve do stipendija za učenike i studente. Vjerujem da će vam ove stipendije pripomoći u plaćanju troškova školovanja i nadam se da ćete uspješno završiti svoje škole i fakultete te da ćete se vratiti u Garešnicu. Ova gradska uprava radi i na stvaranju uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta jer želja nam je da se vratite u svoj grad i da tu ostanete živjeti i raditi te da znanje koje ste stekli školovanjem ugradite u daljnji razvoj Garešnice – poručio je gradskim stipendistima gradonačelnik Bilandžija.