Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Grad Slatina donio mjere za pomoć poduzetnicima zbog pandemije COVID-19

Potpora od 1500 kuna mjesečno onima kojima je zabranjen rad

Foto: Mihaela Feldi
Pridržavajte se svih mjera koje su na snazi, čuvajte sebe i sačuvat ćete i sve oko sebe, poručuje gradonačelnik Ostrošić

U skladu s nacionalnim naporima za suzbijanje ekonomskih šteta nastalih kao posljedice epidemije koronavirusa, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić donio je 31. ožujka Odluku o mjerama potpore poduzetnicima Grada Slatine zbog epidemije COVID-19.

IZDVOJILI 20.000 KUNA I Slatina pomaže Zagrebu zbog potresa

Dva tjedna ranije, podsjetimo, donesena je odluka kojom se pravnim osobama i obrtnicima s područja Grada Slatine odgađa obveza plaćanja komunalne naknade i poreza na korištenje javnih površina, bez kamata, za 90 dana te se protiv svih pravnih i fizičkih osoba s područja Grada Slatine, u razdoblju od 90 dana, neće pokretati postupci prisilne naplate gradskih 
prihoda.

"Samo hrabro i pametno!"

Posljednja odluka, pak, donosi novi paket mjera. Tako se poslovni subjekti kojima je trenutačno zabranjen rad oslobađaju plaćanja komunalne naknade u iznosu od 100 posto razrezane vrijednosti komunalne naknade za travanj, svibanj i lipanj. Imaju pravo i na dodjelu bespovratne potpore male vrijednosti u mjesečnom iznosu od 1500 kuna u istom razdoblju. Poduzetnici s područja Grada Slatine koji su, pak, nastavili raditi, oslobađaju se plaćanja komunalne naknade u iznosu od 50 posto razrezane vrijednosti za razdoblje od tri mjeseca.

Isto tako, poslovni subjekti koji obavljaju djelatnost na području Grada Slatine ostvaruju pravo na pružanje besplatne usluge Gradske razvojne agencije Slatine za prijavu na mjere ublažavanja posljedica epidemije koje donose Vlada Republike Hrvatske, Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina, a radi ostvarivanja istih trebaju podnijeti zahtjev Gradu Slatini, uz ispunjavanje uvjeta da nemaju na dan 31. prosinca 2019. godine dospjelih obaveza prema Gradu Slatini ili su te obaveze podmirili nakon stupanja na snagu ove Odluke.

Djelatnici Industrijsko-obrtničke škole Slatina pomažu u borbi protiv koronavirusa Noću se pripremaju za nastavu, a danju izrađuju vizire za liječnike

– Slatino, samo hrabro i pametno! Pridržavajte se svih mjera koje su na snazi, čuvajte sebe i sačuvat ćete i svoje obitelji, prijatelje i sve oko sebe! Bez obzira na to koliko to trajalo, uspjet ćemo! Naš Stožer civilne zaštite čini sve kako bismo išli u tom pravcu, budite razumni i suradljivi. Čestitke svima koji su na prvoj crti obrane, od liječnika i sestara, policije i vojske do vozača kamiona i trgovaca i starije populacije – poručio je gradonačelnik Ostrošić.

Stožer civilne zaštite Grada Slatine osnovao je pozivni centar za sva pitanja građana o koronavirusu. Dostupan je svakodnevno od 8 do 19 sati na brojeve 095/579-5404 i 095//579-5407 te na info mail: stozer.cz@slatina.hr.

Radovi u punom jeku Sanacija cesta i gradnja novih staza

Zahtjev za propusnice

Isto tako, svi građani koji moraju putovati trebaju se obratiti sa zahtjevom svojim poslodavcima, ako je riječ o migracijama vezanim uz posao, te gradskom Stožeru civilne zaštite za ostalo, na mail: stozer.cz@slatina.hr ili telefon 033/492-214.