Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 12 pregleda

Potpora poljoprivrednicima od gotovo 330 tisuća kuna

Foto: Šibensko-kninska županija
Posebice podržavamo projekte udruga koje organiziraju edukacije svojih članova i javnosti iz područja pčelarstva, maslinarstva i ekološke poljoprivrede - kazao je župan Pauk

Devetnaest udruga dobilo je ove godine od Šibensko – kninske županije gotovo 330 tisuća kuna subvencije u svrhu sufinanciranja projekata i manifestacija kojima se promoviraju poljoprivredni proizvodi i proizvođači te za edukaciju članova udruga.

OPG Ivan Gojević Milijunski iznos Odobrene subvencije za projekte tri OPG-a u županiji

Tim povodom, župan Goran Pauk potpisao je danas Ugovore o dodjeli subvencija s predstavnicima udruga, odnosno poljoprivrednicima kojima su sredstva odobrena. 

- I ove godine sufinanciramo manifestacije koje promoviraju našu poljoprivredu, kao što su festival pršuta, vina i maslinovog ulja, te Hrvatski otočni proizvod. Posebice podržavamo projekte udruga koje organiziraju edukacije svojih članova i javnosti iz područja pčelarstva, maslinarstva i ekološke poljoprivrede - kazao je župan Pauk naglasivši pritom kako Šibensko – kninska županija nastavlja davati podršku svim projektima i aktivnostima udruga koje imaju pozitivan učinak na promicanje poljoprivrede i ruralnog razvoja uz očuvanje tradicijskog identiteta ljudi i krajolika na našim prostorima.

Razvoj ekopoljoprivrede Općine Cerna i Gradište žele unaprijediti proizvodnju Ekopoljoprivreda temelj je razvoja proizvodnje na istoku Hrvatske

Navedene subvencije poljoprivrednicima, Šibensko – kninska županija dodijelila je i ove godine temeljem Programa potpora u poljoprivredi za period od 2016. do 2020. godine.