Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
pomoć gradovima i općinama

Potpora u iznosu od 3 milijuna kuna za 24 projekta

zadarska županija potpore
Foto: Zadarska županija
Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja ove godine je osiguralo 40 milijuna kuna za razvoj komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda na području jedinica lokalne samouprave

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević potpisao je i podijelio Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći gradovima i općinama Zadarske županije, kojima je odobreno sufinanciranje 24 projekta, ukupne vrijednosti 3.144.000 kuna, koje su prijavile općine odnosno gradovi : Lišane Ostrovičke, Pašman, Posedarje, Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Bibinje, Nin, Polača, Vrsi, Gračac, Starigrad, Galovac, Poličnik, Tkon, Novigrad, Zemunik Donji, Biograd na moru, Jasenice, Obrovac, Posedarje, Škabrnja, Preko, Ražanac, Sukošan.

- Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja svjesno je važnosti razvoja naših općina i gradova i stoga smo ove godine osigurali 40 milijuna kuna za razvoj komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda na području jedinica lokalne samouprave, što je 10 milijuna kuna više nego li prošle godine. Nadamo se i radit ćemo na tome da se taj iznos povećava jer, kako volim reći, Hrvatska nije jaka koliko je jak Grad Zagreb i njeni veliki gradovi, već koliko su jake njene najmanje općine i gradovi - izjavio je ministar Kuščević prilikom podjele odluka. 

- S obzirom da na svom području imamo 34 jedinice lokalne samouprave, smatram da je činjenica da će čak 24 njih dobiti pomoć vrlo pohvalna. To govori o tome da su naše jedinice lokalne samouprave prihvatile projektni način razmišljanja, naučile metodologiju pripreme projektne dokumentacije i da kvalitetno promišljaju o održivom razvoju svoga područja, a on je bez kvalitetne komunalne infrastrukture nemoguć - rekao je župan Stipe Zrilić, izvijestili su iz Zadarske županije.