Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Demografske mjere Grada Slatine

Potpore za novorođenčad 
1000 kn veće, za treće dijete 5000 kn

Slatina stipendije
Foto: Mihaela Feldi
Potpisana su i tri nova ugovora o stipendiranju darovitih studenata

Za tisuću kuna povećan je iznos koji Grad Slatina uplaćuje roditeljima za svako novorođenče. Nova Odluka o jednokratnoj pomoći za opremu novorođenčadi na području Grada Slatine na snazi je od 1. siječnja 2019. godine. Slatina se po iznosima te pomoći tako svrstala u vrh ljestvice gradova u Hrvatskoj. Odluka je to, ističe gradonačelnik Denis Ostrošić, u pravcu povećanja nataliteta i demografske obnove.
Za prvo dijete "novopečenim" će roditeljima na račun, po novome, sjesti 3000 kuna. Za drugo dijete Grad će im isplatiti 4000 kuna. Iznos od 5000 kuna dobit će roditelji trećeg i svakog sljedećeg djeteta.

Slatina Sufinanciranje iz EU Spreman je projekt Aglomeracija Slatina

Stipendije za darovite

Da bi ostvarili pravo na jednokratnu pomoć, roditelji odnosno skrbnici trebaju biti državljani Republike Hrvatske te imati prebivalište na području Grada Slatine, i to barem jedan od roditelja odnosno skrbnika najmanje godinu dana. Pravo na tu potporu pokreće se zahtjevom koji se podnosi u Stručnoj službi Grada Slatine – Odsjeku za opće poslove, najkasnije u roku od 90 dana od dana rođenja djeteta.
Uz zahtjev je potrebno dostaviti rodni list za novorođeno dijete, rodne listove za ostalu djecu, dokaz o državljanstvu roditelja i dokaz o prebivalištu roditelja.

Izglasavanje proračuna za 2019. i projekcija proračuna za 2020. i 2021. bila je najzanimljivija točka od njih ukupno 29 na 14. sjednici Vijeća Gradski vijećnici izglasali proračun za 2019. godinu Rekordni proračun Slatine od gotovo 117 milijuna kuna

Na popisu su demografskih mjera Grada Slatine i stipendije za učenike i studente. Ugovore o stipendiraju s trima darovitim studenticama potpisao je gradonačelnik Ostrošić posljednjeg dana 2018. u Gradskoj upravi, u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka.

Pravo na studentske stipendije u razdoblju od 1. listopada 2018. do zaključno 30. lipnja 2019. u iznosu od tisuću kuna mjesečno ostvarile su Mirna Matišić, redovna studentica druge godine medicine na Medicinskom fakultetu u Osijeku, zatim Doroteja Santi, redovna studentica četvrte godine Učiteljskog studija pri osječkom Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti i Lorena Lic, redovna studentica četvrte godine Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Dentalne medicine.

Slatina Obišli radove Radovi na cesti do Golenića teku po planu

Velika pomoć

Potpisivanju ugovora svjedočile su i majke mladih studentica, kojima će taj iznos itekako pomoći u školovanju njihove djece. Ove godine, a nakon provedenog  natječaja, Grad Slatina stipendijama pomaže ukupno 17 studenata i učenika, 7 iz prijašnjih godina, te 10 darovitih stipendista, odnosno 3 darovita studenta i 7 darovitih učenika.

Slatina Gradsko vijeće prihvatilo novu Odluku Vrijednost boda za računanje komunalne naknade 5 posto manja Slatina Početna konferencija projekta EPIcentar Sequoia Slatina Uz zaštićeni mamutovac bit će i hostel s 32 ležaja i restoran