Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Poziv OPG-ovima i obrtima

Potpore za razvoj poljoprivredne proizvodnje u 2020.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL/Ilustracija
Subvencioniraju se kupnja autohtonih pasmina svinja, umjetno osjemenjivanje krava, prihrana pčela i specifični programi namijenjeni razvoju OPG-ova

Program Potpora poljoprivredi na području Požeško-slavonske županije za razdoblje 2016. – 2020. godine temeljio se na analizi poljoprivredne proizvodnje te je namijenjen razvoju poljoprivredne proizvodnje i povećanju konkurentnosti OPG-ova, ali i razvoju ruralnih područja i povećanju životnog standarda.

Dodijeljena priznanja laureatima Povelje zahvalnosti B. Černiju, HŽ-u i D. Divjaku

Korisnici sredstava potpore male vrijednosti iz županijskog proračuna su SOPG/OPG ili obrti upisani u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji imaju sjedište i ulažu na području županije. Intenzitet potpore je do maksimalno 10 tisuća kuna po mjeri i korisniku, s tim da su moguće najviše tri mjere 
godišnje.

Javnim pozivom subvencioniraju se kupnja autohtonih pasmina svinja, umjetno osjemenjivanje krava, prihrana pčela i specifični programi namijenjeni razvoju OPG-ova (navodnjavanje, kupnja rabljene i/ili nove mehanizacije, podizanje ograda, postavljanje sustava za zaštitu od tuče, podizanje trajnih nasada...).

Potporama je cilj održavanje postojeće razine i povećanje proizvodnje primarnih poljoprivrednih proizvoda, a zbog osiguravanja kontinuirane opskrbe stanovništva zbog usporavanja gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19.

Prodaju i mlijeko Imaju 50 magaraca i planiraju se još širiti

Sve obrasce za prijavu podnositelji zahtjeva mogu preuzeti na web-stranici Požeško-slavonske županije.

Prijava za dodjelu potpora podnosi se u pisarnici Požeško-slavonske županije, Županijska 7, Požega ili poštom.