Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Dodijeljena priznanja laureatima

Povelje zahvalnosti B. Černiju, HŽ-u i D. Divjaku

Foto: pszupanija.hr
Župan Alojz Tomašević zahvalio je nagrađenima što svojim radom doprinose razvoju Požeško-slavonske županije

Svečanost dodjele nagrada laureatima u povodu Dana Požeško-slavonske županije ove je godine zbog protuepidemijskih mjera bila skromnija nego inače.

Župan Tomašević obratio se javnosti u povodu Dana Požeško-slavonske županije ”Imamo najvažniji od svih resursa – ljude koji pomažu jedni drugima”

Povelje zahvalnosti dobili su Borislav Černi iz Pakraca, Hrvatske željeznice-Putnički prijevoz d.o.o. i Dražen Divjak iz tvrtke Arriva.

Godišnje nagrade dodijeljene su prof. dr. sc. Hrvoju Potrebici, znanstveniku s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Mariju Kalanu i Mariju Bošnjaku, volonterskim provoditeljima sadržaja projekta “Sat istine” o Domovinskom ratu, članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Kutjevu d.d. iz Kutjeva, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik i Kulturno-umjetničkom društvu “Orljava” iz Pleternice. Nagradu za životno djelo za višegodišnji rad i ostvarene rezultate, značajne za doprinos u kulturi i očuvanju kulturne baštine Požeško-slavonske županije te za razvoj ukupne zajednice župan Alojz Tomašević dodijelio je prof. Mariji Bajt.

Pokladno jahanje župe Bučje Dokaz da konjogojstvo u Slavoniji ostaje i opstaje

– Puno bi se toga moglo reći o našoj županiji kroz povijest, no sad smo ovdje kako bismo odali priznanja ljudima koji svojim radom doprinose njezinu razvoju. Ponosan sam što sam župan upravo u ovom vremenu, kada pišemo povijest na svoj način sa svojim djelima i planovima za budućnost i razvoj naše županije. Hvala vam što ste ovdje i što s nama stvarate povijest, na spomen našim hrvatskim braniteljima koji su sanjali domovinu, da i nakon 810 godina nastavimo prenositi našu priču – poručio je Tomašević.