Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Pokladno jahanje župe Bučje

Dokaz da konjogojstvo u Slavoniji ostaje i opstaje

1/2
Foto: pszupanija.hr
U pokladnoj povorci sudjelovalo je 30-ak konjanika uz koje su bile i ukrašene zaprege na kojima su se vozili gosti i uzvanici, a manifestaciju je otvorio župan Alojz Tomašević

Deveto po redu pokladno jahanje selima župe Bučje dokaz je da tradicija ostaje i opstaje. Vjerno je čuvaju i mlade generacije i time njeguju ono što su im u nasljeđe ostavili njihovi stari, očevi i djedovi.

Predstavljen idejni projekt zgrade novog Doma zdravlja u Lipiku Objekt koji će pridonijeti još boljoj zdravstvenoj usluzi u županiji

U pokladnoj povorci sudjelovalo je 30-ak konjanika uz koje su bile i ukrašene zaprege na kojima su se vozili gosti i uzvanici koji su došli kao i prijašnjih godina uživati u nezaboravnoj manifestaciji među kojima su bili i gosti iz Tomislavgrada na čelu s načelnikom općine Ivanom Vukadinom.

Dobrodošlicu je svima koji su se odazvali poželio u ime organizatora pokladnog jahanja predsjednik Konjogojske udruge Tomislav Hip.

Okupljene je pozdravio zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, a obratio se i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je ugostio konjanike i otvorio manifestaciju.

– Čestitam konjogojcima i zahvaljujem gradu Pleternici i našim domaćinima, ali i svim prijateljima koji su ugostili jahače i zaprege kako bi kulturu i tradiciju i ljepotu slavonsku još jednom pokazali. Slavonija živi, Slavonija je bila i Slavonija će biti kao prekrasni dio domovine Hrvatske. Ponosan sam što smo i moj sin i ja vlasnici konja, uzgajamo naše lipicance. Pokazali smo naš slavonski inat i bogatstvo u ime naših djedova i otaca, a u nasljeđe našoj djeci i unucima – rekao je Tomašević.

Obilježen Dan europskog broja 112 Civilna zaštita bit će jedan od stupova zaštite i spašavanja

Pokladnim jahanjem dokazuje se i ljepota tradicije u Slavoniji kakvih rijetko ima u drugim krajevima Lijepe Naše.