Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Potpisani ugovori s mladim obiteljima

Potpore za rješenje stambenog pitanja

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ove je godine potpisano deset novih ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 142 tisuće kuna

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić potpisala je i uručila deset ugovora o dodjeli financijskih sredstava za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji. Grad Pleternica nastavio je pomagati mladim obiteljima u rješavanju njihova stambenog pitanja pa je u srpnju upućen javni poziv zainteresiranima da se jave. Nakon što su lani prvi put dodijeljene potpore, ove je godine potpisano deset novih ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 142 tisuće kuna.

aglomeracija projekt od 135 milijuna kn Radovi na aglomeraciji Pleternica

– Svi ste uglavnom na 15 tisuća kuna, uz dvije mjere od 10 tisuća kuna, jer sufinanciramo 50 posto od ulaganja koje ste imali. Meni je posebno drago što ste svoju kuću ili stan pronašli na području Pleternice. Sretna sam što ste ovdje u našem gradu, za koji vjerujem da pruža mogućnosti jednog lijepog obiteljskog života, odlučili živjeti i stvarati svoju obitelj. Iskrene čestitke na tome vama mladima koji značite opstanak našeg grada – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić. Maksimalni iznos koji se može dobiti je 15 tisuća kuna i to za kupnju nekretnine, zemljišta ili materijala, odnosno za radove i uređenje stambenog prostora. Prošle godine dodijeljeno je šest potpora.

Dječji tjedan u Pleternici U zanimljivim sadržajima uživali i mali i veliki

Cilj projekta je zaustaviti ili barem ublažiti tendenciju iseljavanja mladih, koji ne odlaze samo zbog nedostatka posla, nego i zato što nemaju mjesto za stanovanje. Osim toga, ovime se želi privući mlade i iz drugih krajeva.