Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Osnovna škola u Međurači

Potpuno obnovljena zgrada iz 1937. godine

Obnovljena zgrada osnovne škole
1/2
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
S većinom škola postigli smo dogovor da ćemo ovih dana odobriti sredstva za obnovu namještaja, naglasio je župan Damir Bajs

Područna škola u Međurači službeno je obnovljena, potvrđeno je na završnoj konferenciji europskog projekta energetske obnove školske zgrade vrijednog 441.039,50 kuna. Riječ je o zgradi koja je izgrađena 1937. godine i sada je doživjela potpunu obnovu.

Na školi je napravljena izolacija vanjskog zida i postavljena nova fasada, izolacija stropa prema tavanu, zamijenjena je vanjska stolarija, obnovljeno je krovište te je izvedeno niz drugih popratnih radova.

U osnovnoj školi Čazma krenuli su s programom Škola za život OŠ Čazma jedna je od tri ustanove u županiji koja je krenula s programom Škola za život Tablete je dobilo 217 učenika, stižu i laptopi za nastavnike

– Kada je riječ o projektima Županije, ovog trenutka imamo projekte vrijedne oko 400 milijuna kuna. Od toga je oko 130 milijuna kuna vezano uz školstvo. Mi očekujemo da će te investicije podignuti standard u školstvu. Želimo školu za 21.stoljeće. Želimo da matične i područne škole budu na istoj razini kada je riječ o materijalnom standardu. Time ulaganja naše Županije nisu gotova. S većinom škola postigli smo dogovor da ćemo ovih dana odobriti sredstva za obnovu namještaja – naglasio je župan Bajs.

Željeznička stanica u Daruvaru Porast od 15 posto Subvencije pomogle, vlakovima se vozi sve više putnika

Inače, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u tijeku je obnova 11 škola putem europskog projekta vrijednog 27 milijuna kuna, a na posljednjem natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Bjelovarsko-bilogorskoj županiji prošlo je još 25 projekata u školstvu vrijednih 90 milijuna kuna i samim time to je druga županija u Hrvatskoj po povlačenju sredstava Fonda vezanih uz energetsku obnovu. Time će se ostvariti cilj potpuno obnovljenih i opremljenih ne samo matičnih, već i područnih škola, i samim time učenicima i profesorima omogućiti uvjeti rada i školovanja primjerni vremenu u kojemu živimo – vremenu 21. stoljeća.

Bjelovar Uzbudljiv početak škole Dva europska projekta u I. OŠ Bjelovar