Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
OŠ Čazma jedna je od tri ustanove u županiji koja je krenula s programom Škola za život

Tablete je dobilo 217 učenika, stižu i laptopi za nastavnike

U osnovnoj školi Čazma krenuli su s programom Škola za život
1/14
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Program će se provoditi u 1. i 5. razredu u svim predmetima i u 7. razredu u predmetima biologija, kemija i fizika

Osnovnu školu Čazma ove će godine pohađati 461 učenik u matičnoj školi i 138 učenika u područnim školama – ukupno 599 učenika od kojih će za neke od ove godine krenuti obrazovni program po eksperimentalnom programu Ministarstva znanosti i obrazovanja Škola za život. Naime, čazmanska Osnovna škola jedna je od 72 škole koje su ušle u program Škola za život u RH i našla se u odabranom društvu škola koje kreću s novim sustavom obrazovanja i koje će biti primjer kako bi školstvo u svim školama u Hrvatskoj u budućnosti trebalo izgledati.

Bjelovarsko-bilogorska županija Županija osigurala potpore za gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike 'Svaka kuna koju dobijemo dobro dođe i olakšava posao'

Za školu 250.000 kuna

Sam ulazak u program Škola za život može se smatrati uspjehom, jer na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja pristiglo je trostruko više prijava od konačnog broja izabranih škola koje su morale zadovoljiti prostorne i socijalne kriterije natječaja, a uz OŠ Čazma u našoj županiji u spomenuti program ušle su i OŠ Mate Lovraka iz Velikog Grđevca i Srednja škola Augusta Šenoe iz Garešnice. Program će se tako i u čazmanskoj školi koju pohađa 217 učenika provoditi u 1. i 5. razredu u svim predmetima i u 7. razredu u predmetima biologija, kemija i fizika.

Važno je naglasiti da za roditelje nema dodatnog financijskog opterećenja jer je Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo 200 milijuna kuna državnih i europskih sredstava, a svoju potporu daje i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Učenicima OŠ Čazma će se podijeliti 217 tableta u vrijednosti od 217.000 kuna, a svaki učenik dobit će i udžbenike prilagođene programu Škola za život. Također, OŠ Čazma odobreno je 250.000 kuna za opremanje škole što podrazumijeva laptope za nastavnike, interaktivne ploče, projektore, ali i opremanje kabineta fizike, kemije, biologije, prirode, tehničke kulture i tjelesne i zdravstvene kulture.

Dakle, do sada je u programu Škola za život u opremanje čazmanske škole uloženo pola milijuna kuna.

Morali odobriti i roditelji

– Počela je nova školska godina, a u Osnovnu školu Čazma došli smo jer je jedna od tri škole u županiji koje su krenule u novi program.

Zadovoljan sam što smo jedna od rijetkih županija koja ima toliko škola, ali to je ujedno i odgovornost svih koji rade na tom programu, ponajviše ravnateljstva i svih nastavnika kojima bih kao prvo zahvalio.

Zahvalio bih i roditeljima koji su dali privolu da škola uđe u taj program. Tu su naravno nastavnici i profesori koji su htjeli ući u program, a i ravnateljica koja je to vodila – kazao je župan Damir Bajs.

Čazma Odobren projekt Grada Čazme i vrtića Dječji vrtić Pčelica uvodi dvosmjenski rad do 21 sat