Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
PROJEKT NA LOKACIJI ČEPINSKIH ZIDINA

Poučno-edukativna staza kroz hrastovu i grabovu šumu

Foto: Općina Čepin
Predviđeno je i postavljanje kućice za promatranje ptica

Općina Čepin dala je izraditi idejni projekt poučno-edukativne staze, koji obuhvaća izgradnju staze te popratni sadržaj za rekreaciju i odmor na lokaciji sportsko-rekreacijskog centra Zidine u Čepinu. Projekt je prijavljen na natječaj za provedbu podmjere 8.5. “Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava” – provedba tipa operacije 8.5.2 “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture”.

Općina Čepin pomaže ublažiti negativne ekonomske posljedice koronavirusa Borba za radna mjesta: poslodavcima pokrivaju razliku između potpore HZZ-a i plaće radnika

– Zahvatom je predviđeno uređenje nove pješačke staze ukupne dužine 550 metara, koja će prolaziti kroz hrastovu i grabovu šumu, a ovisno o reljefnim i geografskim uvjetima, prilagodit će se postojećem terenu. Uz stazu su predviđeni dodatni sadržaji, kao što su informativne ploče, putokazi, klupe, sjenice, sve izrađeno isključivo od ekološki prihvatljivih materijala. Također, bit će postavljeni poučni paneli koji će opisivati biljne i životinjske vrste ovog područja sa zanimljivim fotografijama. Uz samu stazu na pojedinim stablima bit će postavljene kućice za ptice, a predviđeno je i postavljanje kućice za promatranje ptica – otkrivaju u Općini Čepin.