Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Zadar

Povećajte plaće radnicima Vodovoda za 15 posto ili prosvjedujemo i špici sezone

Prosvjed sindikata u Zadru
Foto: Frane Šarić
Sada se za plaće izdvaja oko dva, dva i pol milijuna kuna, ali Vodovod je i u plusu više od milijun kuna. Direktor Matek nas podržava, ali tvrdi da plaće određuje Grad Zada - rekao je pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija

Ako za 290 radnika zadarskog Vodovoda zadarska gradska uprava ne odobri povećanje plaća za bar 15 posto slijedi štrajk, pa možda čak i prosvjedi u špici sezone. Rečeno je to na skupu upozorenja dijela radnika Vodovoda koji zahtijevaju da se plaće koje su im u prosjeku između 3000 i 4000 kuna, konačno povećaju.

- SSSH zastupa 130 od 290 radnika Vodovoda, tvrtke koja je u plusu, a čiji neki djelatnici imaju plaću i manju od hrvatskog prosjeka. Sad nas je ovdje na skupu upozorenja manji dio i ovo je upozorenje prema gradu Zadru da ne limitira plaće koje su niske i nezadovoljavajuće - rekao je Vedran Uranija pravni zastupnik SSSH.

Sastanak župana Božidara Longina s gradonačelnicima i načelnicima 9. kolegij župana Agencija Zadra nova postaje regionalni koordinator

Zanimljivo, Vedran Uranija tvrdi da imaju podršku Uprave, no da je od novog gradonačelnika Zadra, Branka Dukića još nije dobio. Vedran Uranija ne vidi ništa sporno u tome da bi to uz postojeće izdvajanje za plaće najveće zadarske komunalne tvrtke značilo izdvajanje iz proračuna od još pola milijuna kuna.

- Sada se za plaće izdvaja oko dva, dva i pol milijuna kuna, ali Vodovod je i u plusu više od milijun kuna. Direktor Matek nas podržava, ali tvrdi da plaće određuje Grad Zadar. Gradonačelnik je obećao sastanak sredinom lipnja, a ne bude li sluha, idu prosvjedi i štrajk - rekao je Vedran Uranija.

Zadarska županija Pripremni turnir ZDBT Košarkaški as Yao Ming mogao bi doći u Zadar

Povjerenica SSSH za Vodovod Marica Iglić također je istakla niske plaće u Vodovodu, gdje neki radnici imaju i manje od 3000 kuna netto. Tvrde i da će se ako pregovori oko kolektivnog ugovora i povećanja plaća ne prođu na sljedećem prosvjedu biti masovan odaziv nezadovoljnih radnika.

radovi Projekt aglomeracije Grade novi vodovod i kanalizacijsku mrežu