Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Posjet delegacije Belišća općini Cestica i Varaždinskoj županiji

"Povezuje nas Drava koju ćemo iskoristiti za razvoj turizma i očuvanje baštine"

Foto: Grad Belišće
Želje i potrebe naših sugrađana iste su bez obzira na to što nas dijeli više od 200 kilometara, poručila je Ljerka Vučković

Suradnja Grada Belišća i Općine Cestica, koja je uspješno počela prije tri godine kada su predstavnici te općine i Grada Varaždina posjetili Belišće, nastavljena je uzvratnim posjetom.

Za kvalitetniji rad Radne bilježnice za 710 đaka

O gospodarstvu

Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i potpredsjednici Gradskog vijeća sa suradnicima boravili su u službenom posjetu općini Cestica, a na poziv načelnika općine Mirka Korotaja. U prostorima Županijske palače Belišćane su primili zamjenici župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i Robert Vugrin te direktor TZ-a Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini. Uprili??en je i prijam i u Općini Cestica, gdje je domaćin bio načelnik Mirko Korotaj.

Tom prigodom predstavljeni su najvažniji projekti koje su Općina Cestica i Grad Belišće realizirali ili je njihova provedba u tijeku iz područja gospodarstva, komunalne infrastrukture, uređenja naselja te ulaganja u obrazovanje, kulturu, sport, turizam i ostala područja važna za razvoj lokalne zajednice. Delegacija je obišla OŠ Cestica, školsko-sportsku dvoranu i vrtić. Uslijedio je obilazak OPG-a Bistrović, vidikovca i crkve sv. Barbare, ruralne kuću "Rim", vinske ceste Klampotic i Kotolenko te izletišta Županić. Tijekom razgledavanja i obilaska delegacijama se pridružio i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.

Novouređeni vrtić u Belišću Demografska mjera Roditeljima djece koja nisu upisana u vrtiće 1000 kn

Posljednjeg dana posjeta dogradonačelnik Varaždina Zlatan Avar i Jelena Toth, direktorica TZ-a Varaždin, primili su zamjenicu gradonačelnika i načelnika sa suradnicima. Razgovaralo se o temama iz gospodarstva i turizma, mogućnosti razvoja na području lokalnih zajednica, ali i kontinentalnom turizmu. Razmijenjena su iskustva i znanja od interesa za razvoj lokalne zajednice te najavljene mogućnosti konkretne suradnje, a u cilju poboljšavanja životnog standarda.

Zajednički projekti

– Nama je rijeka Drava poveznica koju treba iskoristiti za buduće projekte razvoja kontinentalnog turizma, očuvanja prirodne baštine, ali i u drugim segmentima. Želje i potrebe naših sugrađana iste su, bez obzira na to što nas dijeli više od 200 kilometara, tako da sam sigurna da ćemo pronaći zajedničke teme, dogovoriti rješenja i jedno drugom pomoći – ustvrdila je Ljerka Vučković.

Prva tijelovska procesija "Tijelovska je procesija javno očitovanje vjere" Belišće u finalu R-SOL-E u borbi za najinovativniji projekt EU