Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
DVD Majur

Povukli 9 milijuna kuna iz EU fondova za vatrogasni dom i opremu

Foto: VL
"Vlastitim sredstvima i vlastitim radom obnovili smo naš vatrogasni dom 1998. godine. Ovo je najbolji poklon kojeg smo mogli dobiti za 87. rođendan našeg društva"

Dobrovoljno vatrogasno društvo Majur jedno je od tek sedam vatrogasnih društava koje je uspjelo povući novac iz europskog Fonda za ruralni razvoj, namijenjen opremanju i rekonstruiranju vatrogasnih domova i nabavi vatrogasne opreme.

DVD Majur je za rekonstrukciju i dogradnju te opremanje prostora Dobrovoljnog vatrogasnog društva dobio sedam milijuna kuna, a nakon provedenog javnog natječaj ugovor o izvođenju radova potpisan je s tvrtkom VENKA građenje iz Novske.

Suvremena oprema vrijedna je 50.000 kuna Za bolji rad Donacija HGSS-u, DVD-u Lipovljani i Ronilačkom klubu Sisak

"Vlastitim sredstvima i vlastitim radom obnovili smo naš vatrogasni dom 1998. godine. Ovo je najbolji poklon kojeg smo mogli dobiti za 87. rođendan našeg društva. Vjerujem da ćemo ga upotrijebiti na najbolji mogući način i bit će najbolji i najljepši vatrogasni dom u cijeloj županiji", rekao je Zdravko Bobetko, predsjednik DVD-a Majur.

Načelnica općine Majur Klementina Karanović potpisala je ugovor i o gradnji i opremanju Kulturnog centra u tom mjestu za što im je, iz istog fonda, odobreno 2,2 milijuna kuna. Ovim projektom uredit će se i opremiti zgrada Stare škole u Majuru u Kulturni centar gdje će se u prizemlju nalaziti Zavičajna zbirka, Spomen soba Domovinskog rata, prostorija za sastanke, radionice, predavanja, vježbe, te ured za udruge.

Polaganje kamena temeljca za novi Vatrogasni dom DUGI RAT Kamen temeljac za novi vatrogasni dom

"Veliki projekt, veliki dan za ovu malu općinu. Ovom rekonstrukcijom dobivamo modernu zgradu i velike mogućnosti za rad svih udruga na području općine Majur, ali ja bih rekao i šire. I grada Hrvatska Kostajnica, općine Donji Kukuruzari, pa čak i općine Sunja, koji gravitiraju ovom području. Ovo će sigurno biti doprinos da neki mladi ljudi ili obitelji koje su planirale otići, ipak ostanu na ovom području", zaključio je prilikom potpisivanja ugovora župan sisačko-moslavački Ivo Žinić.