Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
DUGI RAT

Kamen temeljac za novi vatrogasni dom

Polaganje kamena temeljca za novi Vatrogasni dom
1/2
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Gradnja novog Doma za vatrogasce vrijedna je 9,16 milijuna kuna

Kamen temeljac za izgradnju novog Vatrogasnog doma u Dugom Ratu, čija je vrijednost 9,160.000 kuna, položio je ministar obrane Damir Krstičević uz splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana

– To je najljepši poklon za osamdeseti rođendan DVD-a Dugi Rat – rekao je zapovjednik DVD-a Pavao Tomić.

Ove godine Podstrana ima 120 prvašića Podstrana ima najveći prirast u RH: Lani 58 umrlih, a 116 rođenih Općina raste pa gradi novu školu s dvoranom, ove godine imaju 120 prvašića

– Svi članovi društva su dragovoljci, nikada nismo imali nijednog zaposlenoga i kada nam netko osigura sredstva za rad, kako bismo mi drugima mogli pomagati, to je za nas uistinu veliko – istaknuo je Tomić.


Stara zgrada vatrogasnog doma im je vrlo dotrajala. Kada je nedavno bio potres, otpao im je komad plafona pa je dežurni vatrogasac istrčao iz doma u strahu da se ne sruši.

Župan Blaženko Boban rekao je da su ulaganja u vatrogastvo u posljednjih godinu i pol dana povećana sto posto u odnosu na isto razdoblje prije.

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

– To povećanje možemo zahvaliti programima iz fondova Europske unije na koje smo se kandidirali – istaknuo je Boban.
Ministar Krstičević zahvalio je svim vatrogascima, našim herojima, na ogromnom angažmanu u protupožarnoj sezoni, kada su svojim nesebičnim zalaganjem spašavali živote i imovinu građana te istaknuo kako je gradnja ovakvog objekta jedan od načina kako se društvo može odužiti za njihovu požrtvovnost.

Sastanak u Makarskoj Splitsko-dalmatinski župan u Makarskoj okupio sve svoje gradonačelnike i načelnike Boban pozvao gradove i općine da sufinanciraju liječničke specijalizacije

Naglasio je i neizostavnu ulogu vatrogasca, hrvatskih vojnika, policajca, pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, liječnika, udruga građana, kao i samih građana u borbi protiv požara i svih oblika elementarnih nepogoda.

– Ove godine sustav domovinske sigurnosti uspostavljen je na terenu, počiva na Partnerstvu za sigurnost te omogućuje bolju koordinaciju i bržu reakciju – naglasio je ministar Damir Krstičević.

Program Zaželi Splitsko-dalmatinske županije Župan Boban domaćin potpisivanja i uručivanja 9 ugovora u sklopu projekta Zaželi ‘Povući ćemo 105 milijuna kuna i zaposliti 7000 žena’