Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Župan Boban domaćin potpisivanja i uručivanja 9 ugovora u sklopu projekta Zaželi

‘Povući ćemo 105 milijuna kuna i zaposliti 7000 žena’

Program Zaželi Splitsko-dalmatinske županije
1/3
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Skrbit ćemo i o 35.000 starijih kućanstava. Po tome smo treća županija u Hrvatskoj i to me veseli, kaže Blaženko Boban

Program Zaželi kojim se financira osposobljavanje i zapošljavanje teže zapošljivih kategorija žena na pomoći i skrbi o starijim i nemoćnim osobama u njihovim kućanstvima izazvao je golem interes u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje su brojni gradovi, općine i udruge prepoznali dvostruku korist koju im donosi.

Kozjak Dalmatinska zagora najbolja destinacija ruralnog turizma, župan Boban kaže: ‘Tunel kroz Kozjak turistima će otkriti kaštelansku zagoru’

Prošloga tjedna župan Blaženko Boban bio je domaćin potpisivanju i uručivanju devet ugovora za program Ministarstva rada i socijalne skrbi “Zaželi – program zapošljavanja žena” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Podsjetio je kako je još kao saborski zastupnik intenzivno radio na promicanju ovoga programa:

Puno uloženog truda

– Prije svega želim pozdraviti Udruge i ljude koji daju toliko vlastitog angažmana, kroz svoje slobodno vrijeme, najčešće volonterski, jer su upravo oni ti koji su zaslužili najviše naše pažnje uloživši toliko truda da kroz ove prijave programa Zaželi aktiviraju žene koje su spremne pomagati potrebitima. Veliki sam pobornik ovog programa i projekta na razini cijele Hrvatske, te mi je danas još draže kada vidim da je toliko zaživio među korisnicima. Rezultat je takav da će ove godine na području naše županije biti potpisano više od 105 milijuna kuna vrijednosti Ugovora kroz ovaj program. Po tome smo treća županija u Hrvatskoj i to me dodatno veseli – rekao je župan Blaženko Boban.

Ministar rada i mirovinskog sustava, Marko Pavić u Split je došao kako bi potpisao paket ugovora čija je vrijednost veća od 32 milijuna kuna za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Pristanište Soline u Trogiru Briga za bolji život na otocima u Splitsko-dalmatinskoj županiji Boban: Skuplje ćemo platiti zemljište nego gradnju glavne otočne ceste!

– Ovim ugovorima osigurali smo zapošljavanje za 5000 žena, a do kraja godine planiramo potpisati Ugovore koji bi zaposlili njih još 2000. Ukupno bi se one skrbile o 35.000 starijih kućanstava. Koristim priliku zahvaliti se županu Bobanu jer je i svojim osobnim angažmanom zaslužan što smo danas ovdje, da je Splitsko-dalmatinska županija osigurala ukupno 105 milijuna kuna iz programa Zaželi, te ću, nadam se, zajedno sa županom u dogledno vrijeme obići većinu mjesta u kojima će se ovaj program realizirati – rekao je Pavić.

– Zadovoljstvo mi je što danas ovdje mogu podijeliti s vama svoje iskustvo jer smo i mi prije nekoliko mjeseci u gradu Splitu potpisali ugovor koji je vama uručen i kojim otvarate vrata za zapošljavanje žena u svojoj zajednici. U ovom je trenutku 50 žena u gradu Splitu angažirano za 229 korisnika – rekla je novim potpisnicima Jelena Hrgović Tomaš, zamjenica gradonačelnika Splita.

Predstavljanje županijskih potpora na Hvaru i Visu Čelnici obilaze županiju i građanima prezentiraju pogodnosti koje nude Na Hvaru i Visu najviše pitali za poticaje ribarstvu i OPG-ovima

Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, izrazio je zadovoljstvo što su on i njegovi suradnici sudjelovali kao sukreatori ovog programa, koji je vrijedan oko milijardu kuna.

Uspješne Dalmacija i Slavonija

– Cilj koji želimo postići ovim programom zapošljavanje je žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Praćenje provedbe ovog programa pokazuje njegovu izuzetnu uspješnost na prostorima Slavonije i Dalmacije – poručio je Lončar.

Zaposlena Projekt "Zaposlena" Svakodnevna pomoć za 285 starijih i nemoćnih osoba

Ugovor su potpisali i osigurali financiranje Grad Omiš za projekt Zaželi posao na području Grada Omiša vrijedan 4,957.640 kuna, Grad Vrlika za Program zapošljavanja žena s područja Grada Vrlike vrijedan 3,854.410 kuna, Općina Muć za projekt Mi Uspjet Ćemo (MUĆ) vrijedan 3,336.262 kune, Hrvatski crveni križ, Gradsko društvo Makarska za projekt Pružam ti ruku vrijedan 2,103.036 kuna, Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira za projekt Zaželi promjenu! vrijedan 4,125.973 kune, Općina Klis za projekt Prilika za rad vrijedan 4,941.993 kune, Općina Podbablje za projekt Zaželi – ostvari vrijedan 1,794.300 kuna, Udruga osoba s invaliditetom “Agape” Omiš za projekt Zaželi – osnaži sebe i druge vrijedan 6.,003.745 kuna i Općina Lokvičići za projekt Zaželi u Lokvičićima 1,004.354 kune. 

Svečano proslavljen Dan Splitsko-dalmatinske županije Županija obilježila četvrt stoljeća postojanja Boban: Ključ opstanka županija je u decentralizaciji