Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Međunarodni tjedan učenja na požeškom Veleučilištu

Požega postala 'svijet u malom' – gradonačelnik Puljašić primio profesore s četiriju kontinenata

Veleučilište u Požegi
Foto: pozega.hr
Veleučilište u Požegi dva puta godišnje organizira Međunarodni tjedan učenja, a ovoga puta u Požegi se okupilo deset predstavnika partnera u projektu s četiri svjetska kontinenta

Na požeškom Veleučilištu održan je Erasmus međunarodni tjedan učenja u sklopu kojega su u Požegi boravili profesori iz Azerbajdžana, Brazila, Butana, Bjelorusije, Češke, Indije, Kanade i Ukrajine. Dobrodošlicu im je poželio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji ih je primio u gradskoj vijećnici.

Najljepši mjesec u godini bit će ispunjen brojnim događanjima Ovogodišnji Advent u Požegi donosi više od 50 zanimljivih sadržaja za sve uzraste

Dva puta godišnje

– Požega je grad bogate povijesti, a u suradnji s vama i našim Veleučilištem želimo graditi bolju budućnost za naraštaje koji dolaze. Ovo je najbolji način za uspostavljanje komunikacije među našim državama i narodima jer jedni od drugih zasigurno možemo puno toga naučiti. Mi smo mali grad, ali voljan za povezivanje s cijelim svijetom. Dobrodošli i uživajte u našem gradu, mi vam stojimo na raspolaganju – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Već po tradiciji, Veleučilište u Požegi dva puta godišnje organizira Međunarodni tjedan učenja, a ovoga puta u Požegi se okupilo deset predstavnika partnera u projektu s četiri svjetska kontinenta. Prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi Berislav Andrlić rekao je kako je osnovna ideja ovog projekta razmjena iskustava i ideja.

– Studenti su budućnost i namjera je da studenti iz svih zemalja partnera dođu u Hrvatsku i Požegu. Već smo imali iskustva sa studentima iz Ukrajine i Gruzije, no u budućim projektima potrudit ćemo se da dođu i drugi te da postanemo svijet u malom, kako volim reći za Požegu – naglasio je Andrlić.

Projekt od 1,6 milijuna kn Energetski obnovljen dom u Dervišagi

Projekt tjedna učenja na požeškom Veleučilištu obogaćen je i potpisivanjem novog partnerskog sporazuma s učilištem iz Češke.

U sklopu programa gosti su imali priliku vidjeti i što Hrvatska nudi u smislu turizma te Erasmus tjedan zaključili s pozitivnim iskustvom.

Projekti od 350.000 kuna

– Uvodimo nove zemlje, a ono na što smo ponosni jest da smo prisutni na gotovo cijeloj planeti. Istaknuo bih da se trenutno na Veleučilištu u Požegi u okviru Erasmus mobilnosti provode projekti u vrijednosti 350 tisuća eura – kazala je Erasmus koordinatorica Barbara Pisker.