Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Tradicija duga 320 godina

Požeška Gimnazija doista se ima čime podičiti

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Naša škola može se podičiti suvremenom opremom, muzejom, zvjezdarnicom, ali najviše našim učenicima koji već godinama ostvaruju zavidne rezultate na raznim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, kazala je ravnateljica dr.sc. Vesna Vlašić.

Svečanom akademijom pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, požeška Gimnazija svečano je obilježila 320. obljetnicu svog osnutka. Učenici i profesori su kroz glazbeno-scenski program predstavili bogatu povijest jedne od najstarihih škola u Hrvatskoj.

- Naša škola može se podičiti suvremenom opremom, muzejom, zvjezdarnicom, ali najviše našim učenicima koji već godinama ostvaruju zavidne rezultate na raznim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Moram napomenuti da su na 27 natjecanja naši učenici ostvarili čak 39 prvih mjesta – kazala je ravnateljica dr.sc. Vesna Vlašić.

Gosti svečane akademije su među ostalima bili dr. Željko Glavić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, župan Alojz Tomašević ispred osnivača škole Požeško-slavonske županije, zastupnici u Hrvatskom saboru Zdravko Ronko i Franjo Lucić kao i brojni dužnosnici, bivši profesori i učenici Gimnazije te drugi gosti.
Program se nastavlja panel-diskusijom učenika i umirovljenih profesora te predstavljanjem zbirke Prvijenci iz kukuljica školske literarne skupine.

Kongres savjeta mladih Puljašić: Veseli da se mladi žele baviti politikom