Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
dobra vijest za klince

Požeška škola plivanja radit će i ove godine

Foto: pozega.hr
U školu će se moći upisati djeca od najmanje četiri godine. Škola plivanja trajat će tri tjedna, odnosno 15 radnih dana

Najmlađi požeški (ne)plivači i ove će godine doći na svoje. Naime, tradicionalna ljetna Škola plivanja Požeškog športskog saveza ipak će se održati i tijekom ovog srpnja na Gradskim bazenima u Požegi jer je Savez dobio dozvolu za organizaciju škole od Županijskog stožera civilne zaštite i županijskog epidemiologa Ante Vitalije.

drive-in Filmovi će se ove godine moći gledati i iz automobila

Nakon problema s pandemijom koronavirusa i neizvjesnosti koja je dugo vremena pratila održavanje svih planiranih manifestacija ovoga ljeta pa i te, ova je vijest zasigurno razveselila požešku mladež. Upisi će ove godine biti online, suglasnost i prijava će biti objavljeni na stranici Saveza, a sve uplate će također ići preko žiro-računa Saveza. U školu će se moći upisati djeca od najmanje četiri godine. Škola plivanja trajat će tri tjedna, odnosno 15 radnih dana (od ponedjeljka do petka). Djeca će biti raspoređena po grupama znanja plivanja, svaka grupa po dva školska sata dnevno.

Sveukupno će obuka trajati 30 školskih sati. Radit će se u dvije kategorije – jednom je obuhvaćena obuka neplivača, a drugom usavršavanje plivačkih tehnika. Na kraju obuke bit će kao i svake godine organizirana završna provjera i dodjela diploma polaznicima. Školu plivanja vodit će profesori kineziologije.

Društvu multiple skleroze gotovo 2 milijuna kuna za projekt Most suradnje Pokreću centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom i rad s mladima

Prošle godine u Školu plivanja Požeškog športskog saveza bila su upisana 423 polaznika.

Ako epidemiološka slika i vremenski uvjeti budu omogućavali, Gradski bazeni u Požegi radit će do kraja rujna, a radno vrijeme je od 8 do 20 sati (ulaz se naplaćuje do 19 sati). Javna ustanova Sportski objekti Požega odlučila je da cijena ulaznica bude ista kao i lani.