Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Postrojba koja služi na čast svome gradu

Požeški JVP proslavio 20. obljetnicu

Foto: Požeški vodič
Zaslužni vatrogasci na svečanosti su dobili priznanja

U Požegi je svečano obilježena 20. obljetnica osnutka Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege. Ova postrojba osnovana je 15. prosinca 1999. kao postrojba Postaje Ministarstva unutarnjih poslova, PU požeško-slavonske.

Najsigurniji grad Vrijedno priznanje Požega proglašena trećim najsigurnijim gradom

Kao jedan od razloga osnivanja bio je financiranje djelatnosti vatrogastva prema izmjenama Zakona o vatrogastvu RH.

Prema riječima zapovjednika postrojbe Dalibora Hrunke, počeci nisu bili lagani. Do 2006. godine postrojba je imala 15 profesionalnih vatrogasaca, dok je objekt u kojem se danas nalaze dovršen i useljen u listopadu 2007. godine sa svim potrebnim sadržajima.

– S ponosom možemo reći da danas imamo jednu od najorganiziranijih postrojbi koja služi na čast svome gradu i ulijeva sigurnost građanima. U povodu 20 godina rada željeli smo ga prigodnom knjižicom prezentirati i odati priznanje svima koji su u proteklo vrijeme stvarali i poticali ovu postrojbu te dali svoj doprinos, na čemu im zahvaljujem – istaknuo je Hrunka.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege Potpisani ugovori Požega će stipendirati 22 nova studenta i učenika

Izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Petrović požeškim je vatrogascima uručio priznanje za izvanredne zasluge u razvitku hrvatskog vatrogastva i zaštititi od požara te prigodan aparat za gašenje početnih požara.

Pozdravne riječi uputili su i zamjenik župana Željko Jakopović te zamjenik gradonačelnika Mario Pilon. Plaketu za uspješnu poslovnu suradnju postrojbi je dodijelila Vatrogasna zajednica Grada Požege, a zapovjednik postrojbe uručio je zahvalnice Gradu i tvrtki Spin Valis za doprinos vatrogastvu.

Naposljetku su dodijeljena priznanja zaslužnim vatrogascima gradskog JVP-a.

Gradonačelnik Vinkovaca Mirko Duspara i gradonačelnik Požege Mirko Duspara Izmjena zakona Slavonski Brodi i Požega neće imati problema s izdvajanjima za plaće

Brončana vatrogasna plamenica uručena je Tomislavu Gariću, a srebrne plamenice dobili su Zoran Bošnjaković, Velimir Čuljak, Andrija Krmpotić, Kristijan Perković, Josip Kraker, Goran Vidaković, Tomislav Kesić, Dalibor Hrunka i Darko Knežević.