Izbornik
Naslovnica Županije Hrvatska zajednica županija
Projekt

Poziv studentima za sudjelovanje u izradi kurikuluma o antikorupciji

natječaj za mlade
Foto: Hrvatska zajednica županija
Radionica će se održati u prostorima Instituta za razvoj i međunarodne odnose (Ulica Ljudevita Farkaša Vukotinovića 2, Zagreb) od 4. do 6. rujna s početkom u 10.00 sati

Hrvatska zajednica županija u suradnji s Institutom za razvoj i međunarodne odnose IRMO poziva studente za sudjelovanje na radionicu o antikorupciji u javnoj upravi. Radionica će se održati u prostorima Instituta za razvoj i međunarodne odnose (Ulica Ljudevita Farkaša Vukotinovića 2, Zagreb) od 4. do 6. rujna s početkom u 10.00 sati.

Pobjednik natječaja Dalibor Šumečki i logotip Koordinacije Velika konkurencija Predstavljen logotip Koordinacije županijskih savjeta mladih RH

Ovo je jedna od aktivnosti projekta „Anti-corruption and transparency in public administration training for trainers and students“ koji financira Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj u sklopu Programa malih potpora. Hrvatska zajednica županija i IRMO kroz ovaj će projekt izraditi kurikulum s obzirom na to da u srednjim školama i fakultetima ne postoji predmet/kolegij na kojem bi učenici i studenti mogli naučiti nešto više o ovoj temi.

Navedena trodnevna radionica namijenjena je studentima koji žele doprinijeti izradi kurikuluma o antikorupciji, a koji će kasnije biti diseminiran srednjim školama i fakultetima u Republici Hrvatskoj. Tako će studenti kroz komunikaciju s predstavnicima Instituta za razvoj i međunarodne odnose dati svoje prijedloge i komentare na tematske cjeline koje bi trebale biti uključene u navedeni kurikulum. Po završetku radionice, jedan od kolegija na kojem će studenti učiti o antikorupciji bit će Ekonomija javnog sektora na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Za dodatne informacije i prijave za radionicu možete kontaktirati Marinu Funduk na marina@irmo.hr. Prijave traju do petka 31. kolovoza 2018.

Suradnja Savjeta mladih Budućnost Potpisan ugovor o suradnji s predstavnicima županijskih savjeta mladih

O projektu:

Projekt „Anti-corruption and transparency in public administration training for trainers and students“ financira Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj u sklopu Programa malih potpora (Small Grants Program). U suradnji s Institutom za razvoj i međunarodne odnose IRMO, Hrvatska zajednica županija će ovaj projekt provoditi do 29. rujna 2018. godine. Tema projekta je antikorupcija s posebnim naglaskom na studente koji će tijekom ovog jednogodišnjeg projekta učiti o antikorupciji i transparentnosti u javnoj upravi. Kako u srednjim školama i fakultetima ne postoji predmet ili tematska cjelina koja bi se bavila ovom problematikom, ovim će projektom biti educirani profesori koji bi željeli u svoj program uvrstiti i dio o korupciji. U sklopu projekta najprije je organiziran okrugli stol s predstavnicima javne uprave i sveučilišnim profesorima, a uslijedila je trodnevna edukacija za nastavnike i profesore koju je održao američki stručnjak iz ovog područja Eric M. Uslaner. Ukupna vrijednost projekata je 15.000 američkih dolara, od čega Hrvatska zajednica županija sudjeluje sa 3000 dolara.

Bespovratna sredstva za Zagrebačku županiju Dodjela bespovratnih sredstava Za komunalne, turističke i ruralne projekte u gradovima i općinama 18 milijuna kuna