Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Anđela Šoštarić ne pije nikakve lijekove, a dane provodi u društvu obitelji

Prabaka Anđela proslavila 106. rođendan

1/2
Foto: Zagrebačka županija
Gospođa Anđela Šoštarić iz Drenja Brdovečkog jedna je od najstarijih stanovnica Zagrebačke županije, ali i cijele Hrvatske, a rođendan joj je, uz članove obitelji, došao čestitati i zagrebački župan Stjepan Kožić

Baka Anđela Šoštarić ne pije nikakve lijekove, a tajna dugovječnosti je, tvrdi ona, u mnogo kretanja, jednako toliko rada, ali i druženja. Gospođa Anđela jedna je od najstarijih stanovnica Zagrebačke županije, ali i cijele Hrvatske, a prošlog je petka proslavila svoj 106. rođendan.

Projekt “Ekomuzej Žumberak” Županija uključena u projekt kojim se promoviraju ljepote Žumberka

Rođena je 2. kolovoza 1913. u Drenju Brdovečkom. Čitav je život provela na ovome području radeći kao služavka kod imućnijih obitelji. Danas je ponosna baka četvero unučadi, ali ima i šestero praunučadi. U njezinoj kući nikada nije dosadno, jer tamo su pod istim krovom čak četiri generacije, gospođa Anđela ondje živi sa sinom, unukom i praunucima. Prošle godine 1. listopada bila je na obilježavanju Dana starijih osoba koje je organizirala Zajednica umirovljenika Zagrebačke županije. Druženje članova održalo se u Drenju Brdovečkom, a gospođa Anđela tada je sa 105 godina bila najstarija sudionica.

Priliku da joj čestita 106. rođendan nije propustio ni župan Stjepan Kožić, koji ju je posjetio u njezinoj obiteljskoj kući.

– Moje želje su da je prati zdravlje, pozitivan stav prema životu i da još poživi okružena svojim najmilijima. Mislim da je u današnje vrijeme prava privilegija dočekati starost u svojoj kući, imati obitelj koja se brine o svom najstarijem članu, a upravo to ima gospođa Anđela. Neka joj je sretan 106. rođendan! – istaknuo je župan Kožić.

Obilježen Dan branitelja Zagrebačke županije ‘Branitelji su nam pokazali kako se voli i gradi Hrvatska’ eu fondovi Bespovratnih 20,7 milijuna kuna za projekte u Zagrebačkoj županiji