Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grad ove godine osigurao pola milijuna kuna za Advent

Pravi božićni ugođaj uz duhovne pjesme, paljenje svijeća i tisuće lampica

Advent u Bjelovaru
1/15
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Četvrtu adventsku svijeću upalit će mons. Huzjak i gradonačelnik Hrebak

Ove subote službeno je započeo Advent u Gradu Bjelovaru, ovoga puta u nešto drukčijem izdanju. Naime, nakon spektakularne božićne bajke lani, Bjelovarčani će prosinac ove godine provesti u nešto tradicionalnijem Adventu punom događanja, ali i pravog božićnog ugođaja.

Ledeni tobogan Advent Varaždin ima pravu atrakciju na adventu!

– Svake nedjelje održavat će se koncerti duhovne glazbe, nastupi božićnih pjevača dok će vikendi biti rezervirani za radionice i igraonice za djecu. Uz klizalište koje je sastavni dio Adventa, to je puno razloga za obiteljsko uživanje. Bit će tu koncerti lokalnih izvođača, no i neka poznatija imena, a u suradnji s Gradskim muzejom imamo stalnu prezentaciju kako se nekada slavio Božić na Bilogori. Osobito smo zadovoljni suradnjom s biskupijom te ćemo sve četiri adventske svijeće paliti zajedno – opisala je program Ana Kele, direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar.

Dječji šator uz klaunove

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Advent je ove godine ujedno i turistički adut Grada Bjelovara koji želi dokazati kako i neki manji gradovi mogu unijeti čaroliju u grad. Tako će bjelovarski advent biti ispunjen raznim događanjima, čak po nekoliko njih svaki dan, što koncerata, što programa za djecu, ali i stalnu te bogatu ponudu OPG-ova na štandovima u središnjem gradskom parku. Program financira Grad, a ove godine u organizaciju uložili su pola milijuna kuna.

– Za organizaciju događaja izdvojeno je 200.000, dodatnih 200.000 kuna osigurano je za klizalište koje je ujedno i najupečatljiviji dio postava u parku koji je ove godine proširen. Osim toga, 100.000 kuna uloženo je u božićnu rasvjetu jer ona je ta koja utječe na doživljaj Božića, a naš je plan svake godine pomalo ga proširivati. Bjelovarčani zaslužuju da grad bude uređen i vjerujem da će biti zadovoljni – objasnio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Za razliku od prijašnjih godina, i fontana u središtu grada bit će uređena, a s paljenjem prve adventske svijeće s Bjelovarsko–križevačkom biskupijom, tvrde iz TZ-a, žele se vratiti pravim vrijednostima došašća.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

– Na gradskom paviljonu prevladavat će moderniji štih s puno zabave i veselja. Naravno, mislili smo i na najmlađe tako da će prozirni šator u središnjem parku biti namijenjen klaunovima, žonglerima, a moći će se tamo i ugrijati – naglasila je Kelek.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Svečano službeno otvorenje manifestacije bilo je popraćeno Bjelovar Fire Showom i koncertom Renate Sabljak. Obred paljenja svijeća na adventskom vijencu bit će u 17.30 sati četiri subote zaredom. Paljenje prve adventske svijeće 1. prosinca predvodio je preč. Damir Vrabec, kancelar BKB-a uz učenike bjelovarskih osnovnih škola koji su postigli zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Zahvala ženama

Drugu će svijeću paliti studenti, dobitnici Dekanove nagrade s preč. Josipom Stipančevićem, ekonomom. Zatim će treću svijeću, s generalnim vikarom mons. Stjepanom Ptičekom, zapaliti žene koje su 40 i više godina na svom radnom mjestu doprinosile zajednici, a paljenje četvrte svijeće predvodit će biskup mons. Vjekoslav Huzjak uz gradonačelnika Darija Hrebaka. Paljenje adventskih svijeća pratit će župni zbor Župe sv. Terezije Avilske.

Bjelovar Altus IT Privlačenje novih tvrtki – u Bjelovar stigla tvrtka Altus IT Grad će građanima koji se žele zaposliti u IT tvrtkama plaćati osposobljavanje Bjelovarski poljoprivrednici zadovoljni suradnjom s Gradom 'Uz gradsku potporu zakupila sam štand za prodaju ukrasnog bilja'