Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Nastavak ciklusa ulaganja u obrazovanje

Predani projekti za dogradnju Gimnazije i Srednje škole Prelog

storyeditor/2024-07-19/MZB.jpg
Foto: Međimurska županija PRIPREMA SE i projekt obnove Gospodarske škole u Čakovcu vrijedan oko tri milijuna eura

Na radnom sastanku s ravnateljicom Gimnazije "Josip Slavenski" Sandrom Brekom Ovčar župan Matija Posavec i direktor Međimurje investicija i nekretnine Ivan Vinković razgovarali su o upisima, pripremi za početak školske godine i investicijama. Međimurska županija je na javni natječaj za EU fondove aplicirala dogradnju i proširenje Gimnazije te stvaranje uvjeta za jednosmjensku nastavu. Projekt vrijedan preko 12 milijuna eura podrazumijeva dogradnju deset novih učionica te izgradnju školske sportske dvorane. S obzirom na to da je izrađena sva potrebna projektna dokumentacija te ishođena građevinska dozvola, čekaju se rezultati natječaja. Nakon prošlogodišnjeg projekta obimne rekonstrukcije cjevovodnog sustava i toplovodne kotlovnice, uz dogradnju visokoučinkovitog kondenzacijskog kotla, te ugradnju izmjenjivača topline, realizira se i projekt ozelenjivanja javnih površina uređenjem vanjskih površina iza Gimnazije i Ekonomske škole. Tijekom ljetnih mjeseci u Ekonomskoj i trgovačkoj školi urediti nova učionica.

– Naši učenici ostvaruju vrhunske rezultate, interes za pohađanje Ekonomske i trgovačke škole sve je veći te imamo potrebu za adaptacijom prostora koje maksimalno koristimo za izvođenje nastave – rekla je ravnateljica Bosiljka Vinković Kukolić, zahvalivši Međimurskoj županiji na praćenju želja i potreba učenika i nastavnika škole. Ravnatelj Graditeljske škole Damir Srnec i župan Matija Posavec obišli su vanjske terene iza sportske dvorane Graditeljske škole čiji su radovi na rekonstrukciji atletske staze i uređenju nogometnog igrališta, postavljanju rubnjaka uz atletsku stazu, zamjene podloge na stazi te obnovi trave na nogometnom terenu pri kraju, nakon čega slijedi postavljanje opreme. U investicijskom ciklusu ulaganja u srednje škole, obavljaju se pripreme za veliki projekt obnove Gospodarske škole u Čakovcu vrijedan oko tri milijuna eura, dok je na javni natječaj za sredstva iz EU fondova prijavljen projekt kompletne obnove, dogradnje i proširenja Srednje škole Prelog. U toj će se školi tijekom ljetnih mjeseci obnoviti vanjsko pročelje. 

 

storyeditor/2024-07-18/Kliziste_Konscica_-_Petra_Skrobot_i_Petar_Buric.JPG U Rakovom Potoku u tijeku je izvanredno održavanje Bregančeva puta Sanacija klizišta, nove ceste i pješačke staze za sigurnost u prometu storyeditor/2024-07-19/Slavine_1.jpg Nove slavine Svježa pitka voda uz dječja i sportska igrališta za osvježenje storyeditor/2024-07-19/dom-zdravlja-metkovic.jpg Ulaganja u zdravstvo Isporučen ultrazvučni uređaj za ambulantu Lastovo