Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Dani energetske učinkovitosti u Karlovcu

Predstavile se tvrtke s novitetima u građevini

Dani energetske učinkovitosti
1/4
Foto: Snježana Bičak
Karlovački župan Damir Jelić je kazao da je u županiji u 50 projekata energetske obnove uloženo 350 milijuna kuna

U Poslovnom parku Logorište, u četvrtak i petak, u prostoru Centra za dizajn tvrtke Promo 21, organizirani su prvi Dani energetske učinkovitosti čiji je cilj potaknuti gospodarsku suradnju i razmjenu znanja u segmentu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Radićeva ulica u Karlovcu Aglomeracija Karlovac Na Zvijezdi će se urediti kanalizacija, nogostup, popločit će se Radićeva

- Htjeli smo omogućiti predstavljanje proizvođača i pružatelja usluga kvalitetnih i inovativnih proizvoda važnih kod energetske obnove zgrada, pa smo organizirali 13 predavanja i edukacija, a predstavilo se 20 renomiranih tvrtki - kazao je Goran Korać iz tvrtke Promo21. Partneri Dana energetske učinkovitosti su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Karlovačka županija, Grad Karlovac, Regionalna energetska agencija za sjeverozapadnu Hrvatsku, te Općina Barilović.

Karlovački je župan Damir Jelić kazao da je u županiji u 50 projekata energetske obnove uloženo 350 milijuna kuna. Karlovac je u deset godina uložio 20 milijuna kuna u energetsku obnovu, dok je putem Fonda, rečeno je na tiskovnoj uoči Dana energetske učinkovitosti, do sada u energetsku obnovu uloženo 1,656 milijarde kuna. Gradnja zgrade Centra za dizajn, kao iznimno niskoenergetskog objekta, financiran je sredstvima iz EU-a preko Fonda za zaštitu okoliša.

Na 25. obljetnicu pogibije Miroslava Perisa postavljena spomen ploča U spomen na pilota Miroslava Perisa OŠ Banija dobila spomen ploču, MIG preletio njegov Karlovac