Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
razvoj tržišta rada

Predstavljen EU projekt REI II u Istarskoj županiji

Valter Flego
Foto: Istarska županija
Uz sve mjere i programe koje provodimo u Istarskoj županiji, i aktivnosti predviđene projektom REI svakako će doprinijeti nastavku pozitivnih trendova koje Istra bilježi - rekao je župan Flego

"Nakon uspješne provedbe prve inačice istoimenog projekta, drago mi je što smo kandidirali i njegov nastavak te osigurali dodatna sredstva iz EU fondova za poticanje razvoja poduzetništva i samozapošljavanja", naglasio je istarski župan Valter Flego prilikom predstavljanja projekta REI II (Raising employment in Istria), održanom u sjedištu Istarske županije, u Puli.

Valter Flego Županijska skupština Flego: Istru su u 2017. obilježile znatne višegodišnje investicije

"Uz sve mjere i programe koje provodimo u Istarskoj županiji, i aktivnosti predviđene projektom REI svakako će doprinijeti nastavku pozitivnih trendova koje Istra bilježi. Jedan od njih je značajan rast zaposlenosti kojeg želimo i dalje poticati. Naime, kad usporedimo podatke iz travnja 2018. s onima u 2017., Istra u ovoj godini bilježi rast zaposlenosti od 4%", nastavio je župan Flego ujedno podsjetivši i na posljednji Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji putem kojeg je osigurano više od milijun kuna, priopćili su iz županije.

Prema riječima v.d. pročelnice za gospodarstvo Lorene Brgić, projekt REI II financira se iz Europskog socijalnog fonda -  Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2014.-2020., u sklopu Poziva "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III" u okviru Komponente 2.

Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove pružio je pomoć i podršku pri pripremi i pisanju projekta, na što se osvrnula v.d. pročelnica Ivana Dragišić istaknuvši kako je REI II primjer sustavnog i ciljanog rada na jednome EU projektu.

Vodeći partner je Istarska županija, a ostali partneri su: Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Istarske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje  Područni ured Pula, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula, Sveučilište Jurja Dobrile, Politehnika Pula, Sveučilište Jurja Dobrile - Studentski centar Pula i Istarska razvojna agencija IDA d.o.o.

Vrijednost projekta je 1.943.942,76 kuna, a vrijeme provedbe 30 mjeseci. Osnovni cilj projekta je razvoj tržišta rada i jačanje ljudskih potencijala u Istarskoj županiji.

Najvažniji elementi projekta su provedba mjera akcijskog plana Županijske strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije 2016.-2020., održivo funkcioniranje Vijeća tržišta rada Istarske županije, izrada Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije 2021. – 2027. te poticanje razvoja poduzetništva i samozapošljavanja.

Nova dijagnostila u Puli bolji zdravstveni sustav Otvorena obnovljena zgrada Dijagnostike pulske Opće bolnice