Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Knjižnica 'Nikola Zrinski' u Čakovcu

Predstavljena slikovnica „Sretna priča jednog medvjedića“

Predstavljanje slikovnice
1/5
Foto: Grad Čakovec
Akcija „Sretna priča jednog medvjedića“ provodila se u sklopu ovogodišnje manifestacije Porcijunkulovo, a kako je povezala mališane i njima omiljene plišane igračke, rodila se ideja o istoimenoj slikovnici.

Međimurska udruga za ranu intervenciju MURID, predstavila je na Dječjem odjelu Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec, svoju prvu slikovnicu, pod naslovom „Sretna priča jednog medvjedića“.

Sami krče put do kupaca i nude povoljnije cijene domaće hrane Otvoren prvi dućan lokalnih proizvođača hrane u Hrvatskoj bez posrednika

Ideja za slikovnicu nastala je tijekom Muridove istoimene akcije, koja je proglašena Naj akcijom Grada Čakovca za 2019. godinu. Kao nositelj titule „Grada prijatelja djece“, Grad Čakovec od 2005. godine raspisuje natječaj za Naj akciju s ciljem vrednovanja aktivnosti koje uključuju djecu i odrasle, njihovu originalnost, uključivanje što većeg broja djece, kao i visoku kvalitetu sadržaja.

Foto: Grad Čakovec

Kriteriji za odabir Naj akcije uključuju i prepoznavanje akutnih ili specifičnih potreba ili problema djece, odnosno aktivnosti koje uvelike poboljšavaju uvjete i način života djece u Gradu Čakovcu. Sve to ima Udruga MURID, koja osim svoje redovne djelatnosti rane intervencije, brojnim akcijama i projektima upoznaje širu javnost sa svojim radom, ali i općim značajem djeteta u društvu.

Županija i Dom zdravlja ostvarili ukupno 61 milijun kuna investicija U Čakovec stigla tri nova sanitetska vozila

Akcija „Sretna priča jednog medvjedića“ provodila se u sklopu ovogodišnje manifestacije Porcijunkulovo, a kako je povezala mališane i njima omiljene plišane igračke, rodila se ideja o istoimenoj slikovnici. Jedan od prvih Muridovih volontera, čakovečki glumac, glazbenik i autor Igor Baksa, osmislio je priču za slikovnicu, a ilustracije potpisuje Ivana Geček.

Foto: Grad Čakovec

Uz autora, slikovnicu su javnosti predstavili i Silvija Pucko, izvršna direktorica Udruge MURID te David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca. Osim što redovito podržava rad Udruge MURID, Grad Čakovec je podržao i tiskanje ove slikovnice koje za sada nema u slobodnoj prodaji, već će se distribuirati po dječjim vrtićima kao svojevrsna zahvala za njihovo uključivanje u prikupljanje plišanih igračaka za akciju „Sretna priča jednog medvjedića“. Također, uz simboličnu naknadu, slikovnica se može nabaviti i u Udruzi MURID.