Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Pobijedio na natječaju

Prestao pušiti nakon 40 godina i osvojio 3000 kuna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ove godine na natječaj su se prijavila 32 kandidata, od kojih su neki u međuvremenu odustali, dok je njih 18 izdržalo do kraja. Preostalih devet ždrijebom izvučenih dobitnika dobili su poklon bon u vrijednosti 750 kuna

Marijan Budimir iz Požege nakon 40 godina ostavio se pušenja te usput zaradio poklon bon od 3000 kuna. On je, naime, izvučen kao prvonagrađeni u natječaju "Pušenje odbaci, lovu nabaci", kojeg je organizirao Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Marijan je morao mjesec dana apstinirati od cigareta, što su nadgledali članovi njegove obitelji.

Javni poziv požeškim poduzetnicima i obrtnicima Poticaji za zapošljavanje i poduzetništvo

- S pušenjem sam odlučio prestati i prije natječaja. Ispočetka me je vuklo da zapalim cigaretu, ali ostao sam ustrajan i sretan sam zbog toga. Danas se osjećam puno bolje. Preporučio bih mladima da se što prije ostave cigareta jer se to po pitanju zdravlja jako osjeti, a i više novca ostane u džepu - rekao je Budimir.

Ove godine na natječaj su se prijavila 32 kandidata, od kojih su neki u međuvremenu odustali, dok je njih 18 izdržalo do kraja. Preostalih devet ždrijebom izvučenih dobitnika dobili su poklon bon u vrijednosti 750 kuna. Uvjet za sudjelovanje u natječaju bio je da je kandidat svakodnevni pušač ili konzument duhanskih proizvoda, sa "stažom" od barem godinu dana. Cilj akcije je promocija zdravih životnih navika i potpora prestanku pušenja. 

pušenje test snage volje Za 30 dana nepušenja nagrada 3000 kuna