Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Preuređuje se zgrada bivše Teritorijalne obrane, imat će i lift

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Usprkos krizi s koronavirusom, nismo odustali od započetih projekata i javljamo se na natječaje kad god je moguće, kaže gradonačelnik Čazme Dinko Pirak

Uskoro će se potpisivati ugovor s izvođačem za obnovu zgrade bivše Teritorijalne obrane u Čazmi, koja će se prenamijeniti u korist udruga s područja grada Čazme. Riječ je o obnovi krovišta, stolarije i vanjske ovojnice, a ukupna vrijednost radova je oko milijun kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja Gradu Čazmi dodijelilo je 250.000 kuna, dok će se ostatak pomiriti iz gradskog proračuna.

Čazma Uskoro gotov i sportski park uz poučno-tematsku stazu

Grad je prijavio i gradnju lifta, u vrijednosti od 100.000 kuna, u spomenutoj zgradi budući da će njezini korisnici, među ostalim, biti i osobe s invaliditetom. Obnova unutrašnjosti zgrade i opremanje planira se za sljedeću godinu. Osim toga, očekuje se i potpisivanje ugovora s izvođačem za unutarnje uređenje zgrade na glavnom trgu u Čazmi, tzv. multifunkcionalnog centra, u sklopu projekta Čazma Natura. Radovi su vrijedni 2,2 milijuna kuna, a uređenjem ove zgrade i nove tzv. zelene tržnice u njezinoj neposrednoj blizini gradsko središte dobit će nov izgled i svrhu.

čazma natura Podijelili fotografije i pokazali svu ljepotu svoga kraja

– Usprkos krizi s koronavirusom, nismo odustali od započetih projekata i javljamo se na natječaje kad god je to moguće. Želimo učiniti sve što možemo kako bi naši stanovnici osjetili što manje posljedica stanja u kojem se trenutačno nalazimo. Obje ove zgrade koristit će prvenstveno našim stanovnicima, udrugama i pojedincima – poručuje gradonačelnik Dinko Pirak.