Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Uz potok Kutinicu

Pri gradnji šetnice pazilo se na zelenilo, svako uklonjeno drvo bit će zamijenjeno novim

1/2
Foto: Grad Kutina
Riječ je o 3. fazi gradnje šetnice koja se proteže od Parka 56. bojne uz Tehničku školu i Sportski centar do pješačkog mosta prema gradskom bazenu

– Cilj nam je imati uređenu šetnicu u gradu, ali poštivati i prirodu oko nas. Gradnja šetnice i uređivanje grada rade se u skladu s očuvanjem prirode te ćemo na tome i ubuduće ustrajati – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić nakon što je, u društvu pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića, obišao radove na gradnji pješačko-biciklističke staze uz Kutinicu. Spomenuti radovi na gradnji pješačko-biciklističke staze i šetnice protežu se uz potok Kutinicu kod Sportskog centra, odnosno Tehničke škole u Kutini.

Nakon četiri godine završena obnova kultnog kutinskog kluba Novouređena Baraka napokon se vraća na klupsku scenu Hrvatske

Osvrnuvši se na zabrinutost nekih građana da bi gradnja šetnice mogla ugroziti postojeće zelenilo u tom dijelu Kutine, iz Grada su istaknuli kako se postojeća pješačko-biciklistička staza gradi među stablima drveća uz oprez da se postojeća drveća ne unište te da se pridržavaju svih tehničkih i posebnih uvjeta vezanih za postojeću komunalnu infrastrukturu koja je u tom koridoru.

– Pri izradi projekta šetnice nastojali smo očuvati što više drveća te su zaista uklonjena samo ona za koja je zaista to bilo nužno, a koja su i zbog sigurnosti prolaznika morala biti uklonjena. Za svako drvo koje se moralo ukloniti pri provedbi nekog projekta grad je i do sada to nadomještao sadnjom višestruko većeg broja sadnica drveća u gradu kako bismo i dalje bili među najzelenijim gradovima u Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Babić.

radovi Ulica Kutinska lipa dobiva novi nogostup

Spomenutim radovima gradi se treća etapa šetnice u kojoj će se izraditi pješačko-biciklistička staza od početka Parka 56. bojne uz Tehničku školu i Sportski centar do pješačkog mosta prema gradskom bazenu gdje će se odvijati u dva kraka, jedan prema bazenu i drugi prema spoju nogostupa u Ulici Hrvatskih branitelja.

– Šetnica je projektirana u dužini od 1313 metara, a širina pješačke staze ista je kao i na ostalim dijelovima šetnice, tri metra. Staza će biti opremljena urbanom opremom, tj. klupama i koševina za otpad te kompletnom javnom LED rasvjetom – rekao je pročelnik Eduard Gelešić. Ukupna projektantska vrijednost investicije iznosi oko 2,500.000 kuna.