Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
radovi

Ulica Kutinska lipa dobiva novi nogostup

Foto: Grad Kutina
Nogostup će biti dug 819 metara i širok 1,5 metara

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u pratnji suradnika obišao je radove na gradnji nogostupa u Ulici Kutinska lipa.

Predstavljeno idejno rješenje, uskoro glavni projekt, pa kreće i gradnja Spomen-park sudionicima Domovinskog rata gradio bi se na središnjoj točki groblja

– Nogostup će biti dug 819 metara i širok 1,5 metar. Izvođači radova na projektu nogostupa u Ulici Kutinska lipa su SLU-KOM d.o.o. Kutina i Lonja Strug d.d. Kutina te je ukupna cijena izvođenja radova 1,194.147,50 kn, dok je rok za njihovo izvođenje 90 dana. Raduje me što će i ova ulica dobiti nogostup, i to u ovom svom dijelu koji je najfrekventniji – rekao je gradonačelnik Babić.

Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša objasnio je da je riječ o pješačkoj stazi koja povezuje Zagrebačku ulicu do Ulice Varijanis.

– Radovi će obuhvatiti kompletnu odvodnju ceste sa slivnicima, zastor će biti vezan uz asfaltnu površinu, a postavit će se pješački i cestovni rubnici – dodao je pročelnik Gelešić.

dan osnivanja Obljetnica 56. samostalne bojne HV-a Kutina

Osim gradnje ovog nogostupa, Grad Kutina sagradit će ih i u drugim ulicama, najavljuje gradonačelnik.

– Sagradit ćemo nogostupe i u Ulici Brdovita, Mije Stuparića, Ravnice i u dijelu Brunkovca – dodaje gradonačelnik Zlatko Babić. Cilj je povećati sigurnost posebno djece, pješaka i biciklista.