Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Pri kraju gradnja prve zgrade Gospodarskog centra u Osijeku

1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Zgrada 1 projektirana je na principu održive gradnje i zaštite okoliša korištenjem obnovljivih izvora energije te na principu gotovo nulte energije u zgradama

Na gradilištu Gospodarskog centra u Osijeku u tijeku su završni radovi, u što se uvjerio i župan Ivan Anušić pri obilasku objekta u pratnji predstavnika izvođača radova i stručnih službi Osječko-baranjske županije. Naime, na zgradi 1. Gospodarskog centra završena je krovna konstrukcija, a u završnoj fazi je izvođenje armirano-betonskih vanjskih i unutarnjih podnih ploča. Istovremeno se dovršava i postavljanje aluminijske fasade, radovi napreduju i u unutrašnjosti objekta, gdje se trenutačno izvode keramičarski radovi i montira unutrašnja stolarija, a u tijeku je izvedba strojarskih i elektroinstalacija po cijelom objektu.

Na 5000 kvadrata

Dovršeni su radovi na pristupnoj prometnici, a radovi na parkiralištu i hortikulturnom uređenju su u tijeku. U tijeku je i isporuka opreme za zgradu 1. Gospodarskog centra kako bi po dovršetku svih radova i ishođenju uporabne dozvole sve bilo spremno za opremanje i što brže stavljanje u funkciju.

U Gospodarskom centru u planu je i održavanje prvog sajma, tradicionalnog proljetnog koji priprema tvrtka Osječki sajam, odnedavno u vlasništvu Osječko-baranjske županije. Osječki sajam d. o. o. upravljat će Gospodarskim centrom, odnosno zgradom 1, koja je multifunkcionalni objekt i prostire se na 5000 četvornih metara, a projektirana je na principu održive gradnje i zaštite okoliša korištenjem obnovljivih izvora energije te gotovo nulte energije u zgradama. Objekt će imati dvije etaže. Sam izložbeni prostor bit će u prizemlju, a uz njega se nalaze četiri multifunkcionalne dvorane za poslovne sastanke i prezentacije te druge događaje i popratne aktivnosti. Kat je namijenjen za uredske prostore.

– Gospodarski centar novi je sajamski prostor koji gradi Osječko-baranjska županija u partnerstvu s Gradom Osijekom, a omogućit će poduzetnicima, obrtima i drugim gospodarskim subjektima izlaganje i komercijaliziraju njihovih proizvoda te će biti mjesto susreta s ciljem pronalaska novih tržišta i strateških partnera. Time će poduprijeti kapacitete poduzetnika i gospodarstvenika za rast na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom tržištu te potaknuti ulaganja u inovacije i nove tehnologije. Prepoznali smo važnost osnaživanja gospodarske infrastrukture i prateće trendove u gospodarstvu, poduzetnicima i obrtnicima pružamo potporu u razvoju što rezultira pozitivnim gospodarskim pokazateljima na istoku Hrvatske – rekao je župan Ivan Anušić.

Već raste interes za sajmove

Sajamski prostor bit će modularan i prilagođavat će se potrebama izlagača. Izlagačima će na raspolaganju biti i prostorije za prezentacije, poslovne sastanke i druge događaje. Proljetni sajam bit će tek prvi u nizu, jer kako se izgradnja Gospodarskog centra privodi kraju, tako raste interes za korištenje ovog prostora za organizaciju konferencija, sajmova i prezentacija koje se planiraju organizirati do kraja 2023. godine na istoku Hrvatske.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA U Donjem Miholjcu otvorena nova moderna srednja škola Rezime prošle godine u Osječko-baranjskoj županiji U osječkoj i našičkoj bolnici lani je rođeno 2214 mališana REZULTATI Županija oborila rekord, lani čak 40 posto više turista