Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Radovi

Pri kraju uređenje Ulice Milana Novačića

Asfaltiranje ceste
Foto: Grad Čazma
Za ovu godinu u planu je i potpuna obnova Ulice Alojza Vulinca, a moguće i Ulice sv. Andrije

Radovi na obnovi jedne od glavnih gradskih ulica u Čazmi, Ulice Milana Novačića, uskoro će biti privedeni kraju. Obnova je krenula još u ožujku kada su se rješavali komunalni problemi odnosno u potpunosti su se mijenjale postojeće instalacije, plin i voda.

Odmah poslije Uskrsa krenuo je i cestarski dio poslova.

U potpunosti se obnavlja cijela ulica, što obuhvaća obnovu kolnika zbog kritičnih prometnih točaka na zavojima, gdje je dolazilo do puno izlijetanja automobila.

– Isto tako, obnovit će se i nogostup, napraviti novi rubnjaci, zacjevljenje graba, tako da će Ulica Milana Novačića dobiti novo ruho od Plodina sve do skretanja za Milaševac – objašnjava gradonačelnik Dinko Pirak.

suradnja s Poljacima Potpisan Sporazum o suradnji Čazma će uz pomoć Poljske bolje koristiti novac iz EU

Ovih su dana u toj ulici završene pripreme za postavljanje asfalta i službeno je počelo asfaltiranje. Dobra je to vijest za sve tamošnje stanovnike koji su zadnjih mjeseci muku mučili s prašinom, no nakon asfaltiranja ceste ostaje još izrada nogostupa.

Radovi će se u toj ulici financirati po ustaljenoj praksi dobre suradnje Grada Čazme i Hrvatskih cesta- Grad iz proračuna financira izradu projektne dokumentacije, a Hrvatske ceste obnovu. Kako poručuju iz Grada Čazme, za ovu godinu u planu je i potpuna obnova Ulice Alojza Vulinca, a ako se na vrijeme dobije građevinska dozvola, počet će uređenje Ulice sv. Andrije.

– U konačnici, obnovu financiraju građani putem proračuna, državnog, županijskog ili gradskog. Za ovu godinu u planu je, nakon obnove Novačićeve, obnova i Ulice Alojza Vulinca koja će se također u potpunosti urediti – rekao je gradonačelnik Pirak.

Čazmanski trojac ostvario je odlične rezultate na prvenstvu koje se održalo u Mađarskoj Veliki uspjeh Čazmanci imaju europskog prvaka u dizanju girja