Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
okrugli stol

‘Pri vrhu smo u Hrvatskoj u sprečavanju sukoba interesa’

Foto: Zagrebačka županija
Na skupu je istaknuto da Županija želi pratiti antikorupcijski trend u Hrvatskoj

Antikorupcijsko povjerenstvo Zagrebačke županije, u suradnji s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, organiziralo je za obnašatelje javne vlasti okrugli stol o pitanjima sukoba interesa. Predavači su bili Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Hrvatske, Davor Gjenero, nezavisni politički konzultant i kriminalist Dubravko Klarić, član županijskoga Antikorupcijskog povjerenstva.

Goran Pauk Otvoreni proračun Hrvatskoj zajednici županija priznanje za transparentnost rada u komunikaciji

Uvodno izlaganje imao je Davorin Ivanjek, zamjenik predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Prisutnima su se također obratili predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Zagrebačke županije Boris Klemenić, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković, predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan i zamjenica župana Nadica Žužak.

– Kao i svaki posao koji se radi, i naš traži permanentno usavršavanje. Zagrebačka županija već godinama ima bezuvjetan nalaz Državne revizije, a sve eventualne preporuke ugrađujemo u naše javne pozive kako bi dodjela sredstava gradovima, općinama ili poduzetnicima bila transparentna. Želimo biti u trendu sa svime što se u Hrvatskoj događa po pitanju antikorupcije, a po primjeni Zakona o sprečavanju sukoba interesa, vjerujem, u samom smo vrhu u Hrvatskoj – kazala je zamjenica zagrebačkog župana Nadica Žužak.

Općina Dugopolje Institut za javne financije U godinu dana za transparentnost proračuna Dugopolje dobilo najvišu ocjenu. S nule su skočili na pet