Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Kod župana

Prijam za najbolje orače

Orači kod župana
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Bez sve te pomoći ne bih mogao ostvariti ovakve rezultate, svi smo zajedno djelovali kao složan tim, a nadamo se da će nas sreća poslužiti i u SAD-u - kazao je Saša Višak

Najuspješniji županijski orači Saša Višak i Josip Martinović zaslužni su što su u Koprivničko-križevačku županiju ponovno stigle medalje s Državnog natjecanja u oranju koje je održano u Osijeku – zlatna medalja za ekipno prvo mjesto, zlatna medalja u kategoriji plugova ravnjaka i brončana medalja u kategoriji plugova premetnjaka.

Kako bi im zahvalili na tom iznimnom uspjehu, župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota održali su prijam, kojemu su, osim uspješnih orača, prisustvovali i predsjednik županijske Udruge orača Darko Novotni te tajnica Udruge Zdenka Marić, priopćili su iz Koprivničko-križevačke županije.

Festival žena iz ruralnih područja Koprivnica domaćin 15. rujna Festival vrijednih žena iz ruralnih područja

Župan je čestitao svima koji su bili uključeni u natjecanje, naglasivši podršku Županije za projekt koji promovira poljoprivredu i Županiju na zanimljiv i atraktivan način, dodavši:

- Prepoznali smo vrijednost Udruge i njezinih članova od samog početka te im pomogli kroz sufinanciranje natjecanja i kupnju natjecateljskih plugova, a smatramo kako je ta naša podrška imala neku ulogu u ovim uspjesima danas. Naravno, najveću ulogu imaju znanje i vještine samih orača, naš Saša Višak je višegodišnji najbolji orač Hrvatske, a pohvaljujemo i Josipa Martinovića, predsjednika Novotnija, Tatjanu Međimurec i ostalu ekipu. Drago nam je što ćete ponovno sudjelovati na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Sjedinjenim američkim državama te vam želim mnogo uspjeha i sjajnih rezultata.

Predsjednik Novotni kazao je kako je ponosan na orače koji su zadržali prvo mjesto već treću godinu zaredom te je zahvalio Županiji na financijskog podršci bez koje Udruga ne bi mogla funkcionirati, a orači se natjecati.

Vukovarsko-srijemska županija Potpore za 4 udruge Ukupno 60.000 kuna ovčarima, oračima, vinogradarima...

- Natječemo se u kategorijama plugova ravnjaka i premetnjaka, troškovi su veliki i zbog toga nam je posebno važna podrška Županije kako bi mogli ostati na vrhu. Uz adekvatnu opremu, potrebno je imati i znanje, ali i malo sreće, a među uspjesima bih istaknuo Sašino 10. mjesto na Svjetskom natjecanju u Keniji. Još jednom hvala mojim oračima i Županiji - dodao je predsjednik Novotni.

Županija je natjecanje pomogla s 20.000 kuna, a u sklopu prijema župan je predsjedniku Novotniju uručio ugovore vrijedne dodatnih 11.000 kuna, za nadogradnju opreme i edukaciju.

Dobitnik zlatne medalje u kategoriji plugova ravnjaka Saša Višak zahvalio je županu i suradnicima na prijemu, kao i na pomoći koja traje već dugi niz godina, a posebno na kupnji opreme bez koje se ne bi mogli natjecati. Također je zahvalio svojoj ekipi s Kalnika i članovima Udruge, kao i svima koji ih prate i podržavaju.

- Bez sve te pomoći ne bih mogao ostvariti ovakve rezultate, svi smo zajedno djelovali kao složan tim, a nadamo se da će nas sreća poslužiti i u SAD-u - kazao je Saša Višak.

Zahvalama Županiji na prijemu i podršci pridružio se i Josip Martinović koji je osvojio broncu, a zatim su župan i zamjenik Sobota oračima i predstavnicima Udruge uručili prigodne zahvalnice.

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačka županija Zavodu za hitnu medicinu bespovratno 700.000 kn