Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Obljetnica početka Domovinskog rata na Banovini

Prije 33 godine napadnuta je policijska postaja u Glini

storyeditor/2024-07-01/smz_b_slager_glina.jpeg
Foto: SMŽ OBILJEŽENA je 33. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru na glinskom području

Svečanim programom u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova obilježena je 33. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru na glinskom području.

Uz potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, svečanosti su nazočili sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, generali Drago Matanović, Mladen Markač, Mladen Kruljac i Zvonko Peternel, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Dinko Tandara, gradonačelnik Gline Ivan Janković, policijski i drugi dužnosnici.

Obilježavanjem u Glini odana je počast hrvatskim policajcima koji su se 26. lipnja 1991. godine, samo nekoliko sati nakon što je Sabor donio Ustavnu odluku o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, hrabro suprotstavili srpskim paravojnim formacijama koje su napale Policijsku postaju u Glini.

Tom je prilikom poginuo hrvatski policajac Tomislav Rom, koji je zajedno s ostalim braniteljima postao simbol otpora hrvatskih branitelja.

– Prije 33 godine hrabri hrvatski policajci u Glini pružali su oružani otpor srpskom agresoru, koji je napao policijsku postaju. Nažalost, prilikom napada na policijsku postaju, hrvatski policajac Tomislav Rom izgubio je život. Dan 26. lipnja 1991. godine bit će zauvijek upisan u glinsku povijest, u povijest Sisačko-moslavačke županije i Republike Hrvatske, s obzirom na to da je na taj dan počeo Domovinski rat na našem području – rekao je tom prilikom župan Celjak. 

storyeditor/2024-06-28/cazma_aa_folklor_foto.jpg Ženski vokalni sastav KUD-a osvojio je prvo mjesto Članovi KUD-a Graničar na državnoj smotri predstavljaju županiju storyeditor/2024-06-28/Vodovod_1.JPG Riječ je o još jednoj fazi izgradnje u sklopu aglomeracije Valpovo – Belišće Vodovod i odvodnja dolaze u svaki kutak Osječko-baranjske županije storyeditor/2024-06-28/a_hz_prijelaz_foto_HZ_infrastruktura.jpg HŽ infrastruktura Radovi na pružnim prijelazima