Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Ženski vokalni sastav KUD-a osvojio je prvo mjesto

Članovi KUD-a Graničar na državnoj smotri predstavljaju županiju

storyeditor/2024-06-28/cazma_aa_folklor_foto.jpg
Foto: Čazma PREDSJEDNIK KUD-a Zvonko Grošinić na svečanom je primanju zahvalio gradonačelniku Čazme na podršci i vremenu izdvojenom za susret s članovima društva
Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak čestitao je članovima društva na postignutim uspjesima na nedavno održanim smotrama folklora na kojima su sudjelovali

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak ovih se dana susreo s članovima Kulturno-umjetničkog društva "Graničar" Čazma kako bi im čestitao na postignutim uspjesima na nedavno održanim smotrama folklora.

Najbolji i tamburaši

Članovi KUD-a Graničar sudjelovali su ove godine na nekoliko smotri. Djeca su nastupila na smotri dječjeg folklora u Velikoj Trnovitici. Odrasli su se natjecali u kategoriji izvornog folklora na 24. smotri folklora Bjelovarsko-bilogorske županije te su proglašeni najboljima, čime su stekli pravo predstavljati županiju na državnoj smotri.

Na županijskoj smotri održanoj u Novoj Rači KUD se natjecao u dvije kategorije. Na 3. smotri tamburaških orkestara i sastava, drugi put u tri godine, proglašeni su najboljim tamburaškim sastavom županije te će također predstavljati Bjelovarsko-bilogorsku županiju na državnoj smotri.

I na 16. smotri malih vokalnih sastava KUD Graničar se istaknuo. Ženski vokalni sastav KUD-a tom je prigodom također osvojio prvo mjesto te će biti županijski predstavnici na državnoj smotri. Gradonačelnik Pirak čestitao im je na postignutim uspjesima naglašavajući značaj koji KUD Graničar ima za Grad Čazmu.

– Drago mi je da smo se danas okupili. Imamo izuzetan povod, to su vaši uspjesi. Kao gradonačelniku izuzetno mi je drago što imamo ovako vrijedno društvo koje ostvaruje vrhunske rezultate. Čestitam vam na svemu što ste postigli, u ime svih Čazmanaca. Radujemo se svakom vašem uspjehu i svakoj vašoj dobroj prezentaciji našeg grada. Stoga vam želim i dalje puno uspjeha, a znam da je pred vama još mnogo toga – rekao je gradonačelnik Pirak zahvalivši svim članovima na njihovu trudu i zalaganju.

Predsjednik KUD-a Zvonko Grošinić iskoristio je svečani prijam kako bi zahvalio gradonačelniku Dinku Piraku na podršci i vremenu izdvojenom za susret s članovima društva.

– Uz ocjenu prosudbene komisije, plasirali smo se na državno natjecanje u sve tri kategorije. Prikazali smo najbolje od onoga što smo uvježbavali, tako da nas čeka puno posla – kazao je Grošinić.

Pripreme za Ohrid

Nakon ljetne pauze, članovi KUD-a Graničar počet će s pripremama za gostovanje na Međunarodnoj smotri folklora u Ohridu.

– Pri povratku iz Ohrida sudjelovat ćemo na državnoj smotri u Županji. Zatim ćemo se pripremati za ostale državne smotre. Najavljujem i božićni koncert, koji će se ove godine ponovno održati u školskoj sportskoj dvorani. To je prostor u koji možemo smjestiti svu svoju publiku, a ona je svake godine sve brojnija. Božićni koncert je već postao tradicija i planiramo napraviti lijepi presjek rada ove godine – zaključio je Z. Grošinić.

Voditelj tamburaške sekcije Zdravko Jorgić istaknuo je posvećenost i trud mladih tamburaša, naglašavajući kako je njihov napredak rezultat redovitog rada i discipline.

– Imamo tu čast da vodimo ovu mladu ekipu već pet-šest godina. Prije dvije godine također smo bili na državnom natjecanju i osvojili brončanu plaketu. Ove godine pokušat ćemo postići još bolji rezultat – rekao je Jorgić, dok je član KUD-a Bruno Bradić pohvalio timski rad u društvu i izrazio nadu u daljnji napredak.

– Svaka čast ljudima koji vode sve ovo. Imamo sjajan tim ljudi koji se slažu, svi radimo maksimalno i svatko zna svoje zaduženje. Posebne pohvale idu našim starim plesačima i plesačicama. Svi volimo ovo što radimo i nadam se da ćemo samo ići naprijed – zaključio je Bradić.

storyeditor/2024-06-28/a_hz_prijelaz_foto_HZ_infrastruktura.jpg HŽ infrastruktura Radovi na pružnim prijelazima storyeditor/2024-06-30/DSC_8395.JPG Program traje do nedjelje, a gledat će se i "Mačke u muzeju" Ljeto u Samoboru uz predstave, radionice i Vannu storyeditor/2024-06-29/Lovacki_dom.jpg Skidaju krovište, a na katu radei sobe za spavanje i ostale sadržaje "Interesa ima pa obnavljamo lovački dom i gradimo sportske terene"