Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ZEMLJIŠTA U PODUZETNIČKOJ ZONI

Prilika za investitore – Vrbovec na gradska zemljišta daje potporu do 60%

1/2
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Sve zainteresirane ulagače koji nas kontaktiraju primamo u najkraćem roku – kaže gradonačelnik Denis Kralj

Ako imate ideju za otvaranje nekog biznisa, ali nemate mjesto na kojem biste ga pokrenuli, odnosno zemljište na kojem biste sagradili objekt koji vam je potreban za pokretanje posla, Grad Vrbovec odlučio vam je izaći u susret.

Tri izlaza na brzu cestu

VINKOVAČKI CRVENI KRIŽ Upućena nova dva šlepera pomoći stradalima u potresu

– Odlučili smo dati potporu od 50 posto, odnosno 60 posto ako se kupi zemljište u gradskom vlasništvu površine veće od 20 tisuća metara četvornih. Vrijednost zemljišta je 77 kuna po „kvadratu“, na što zatim idu već spomenuti popusti, a jedini uvjet za poduzetnike je taj da u roku od sedam godina na zemljištu izgrade objekt i pokrenu posao – pojašnjava gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. Sva zemljišta se nalaze u poduzetničkoj zoni „Poduzetnik Vrbovec“ koja je opremljena svom potrebnom infrastrukturom i priključcima, od struje, plina, vode i kanalizacije do ultrabrzog optičkog interneta. Na pitanje što potencijalni investitori mogu očekivati kada je u pitanju raspoloživost radne snage na vrbovečkom području, Kralj ističe da je Vrbovec područje s velikom tradicijom u prehrambenoj i metalskoj industriji te raspolaže s velikim potencijalom obrazovane i iskusne radne snage. Tome u prilog govore i činjenice da se unutar same zone ili u njezinoj blizini nalaze već mnoge veće tvrtke, poput PIK Vrbovca, Bravela, Roviga, Asema, Konzuma...

Općina Vir uručila roditeljima učenika rješenja o jednokratnim potporama Više od pola milijuna kuna za školsku opremu virskih učenika

Još jedna velika prednost je ta što Vrbovec ima čak tri izlaza na brzu cestu od Zagreba prema Koprivnici i Bjelovaru. Autoput do Zagreba se ne plaća, a do ulaza u Zagreb treba vam samo 20 minuta vožnje. Osim toga, zemljišta u zoni nalaze se samo jedan kilometar, odnosno desetak minuta hoda od željezničke stanice, a putovanje od Vrbovca do Glavnog kolodvora u Zagrebu traje 30 minuta. To putovanje će se uskoro i skratiti jer se trenutačno gradi drugi kolosijek pruge Dugo Selo – Križevci, a kad radovi budu završeni iz centra Zagreba u Vrbovec stizat će se za dvadesetak minuta.

Prioritet gradske uprave

– Dolazak investitora u Vrbovec apsolutni je prioritet gradske uprave. Sve zainteresirane ulagače koji nas kontaktiraju primamo u najkraćem roku te im na raspolaganje stavljamo gradske zaposlenike kako bi što lakše, brže i bezbolnije prošli kroz šumu birokracije koja u našoj zemlji stoji pred svim poduzetnicima – tvrdi gradonačelnik Denis Kralj. Inače, grad zemljišta po ovom modelu sufinanciranja u toj poslovnoj zoni prodaje od srpnja prošle godine, a natječaji se raspisuju u krugovima. Prvi kupac bila je tvrtka Apital sa sjedištem u Vrbovcu koja se nalazi u vlasništvu „lokalca“ Adama Babića koji na tom zemljištu planira gradnju gospodarskog objekta za potrebe proizvodnje i skladištenja metalne opreme i konstrukcija. Gradnja se očekuje tijekom 2023. godine, a brzina izvođenja radova ovisi o ostvarenju poticajnih sredstava kroz EU fondove.

ZA ODLIKAŠE STIPENDIJA JE 20.000 KUNA Virskim studentima 15.000 kuna godišnje

– Sve informacije o vrbovečkoj gospodarskoj zoni dostupne su na vrbovec.hr. Gradsku upravu možete kontaktirati i mailom na vrbovec@vrbovec.hr ili nazvati na 01/2799900 – istaknuo je još jednom vrbovečki gradonačelnik.