Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Tematski infodan županijskog Centra za razvoj

Priprema razvojnih projekata za financiranje iz fondova EU

Slavonski Brod
Foto: bpz.hr
Najviše bespovratnog novca došlo je iz ruralnog programa, 488 mil. kuna

Centar za razvoj Brodsko-posavske županije organizirao je tematski infodan o pripremi razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU. Pomoćnik ministrice za provedbu operativnih programa i financijskih instrumenata Dragan Jelić i pomoćnica ministrice za potpomognuta područja Katica Mišković predstavili su planirane aktivnosti Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u ovoj godini.

Istok Hrvatske uz novu će regionalnu podjelu napokon postati ravnopravniji Novim rješenjem najviše će profitirati slavonski gospodarstvenici

– Na početku mandata Vlada RH najavila je donošenje novog zakona o potpomognutim te brdsko-planinskim područjima i posebnu pozornost posvećujemo upravo tim područjima od kojih je veliki dio u Slavoniji – istaknula je Mišković.

Prezentirane su preostale mogućnosti sufinanciranja razvojnih projekata jedinica lokalne samouprave i javno-pravnih tijela iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. kroz deset prioritetnih osi.

Veleučilište Slavonski Brod brodsko Veleučilište Uskoro studiji iz STEM područja na engleskom jeziku

Kada se promatra iskorištenost ESI fondova za razdoblje 2014.–2020. u BPŽ-u, do 19. siječnja ove godine ugovoreno je 962,5 milijuna kuna. Kroz OP Konkurentnost i kohezija ukupno je ugovoreno bespovratnih sredstava u iznosu 337,6 milijuna kuna. Kroz OP Učinkoviti ljudski potencijali 122 milijuna kuna, dok je kroz Program ruralnog razvoja ugovoreno najviše bespovratnih sredstava u iznosu od 488 milijuna kuna.

– Naš razvoj uvelike se treba bazirati na mogućnostima privlačenja sredstava iz fondova EU – naglasio je župan Marušić.

Pametne škole prekogranična suradnja Sve više pametnih škola u Brodskoj i Tuzlanskoj županiji